ГЕРБ и Обединени патриоти апелираха на извънреден брифинг в парламента

...
ГЕРБ и Обединени патриоти апелираха на извънреден брифинг в парламента
Коментари Харесай

ГЕРБ и ОП призоваха БСП и ДПС да се регистрират: Пир по време на чума, ликуват в стаите си

ГЕРБ и Обединени патриоти молиха на ексклузивен брифинг в Народното събрание сътрудниците си от Българска социалистическа партия и Движение за права и свободи да се записват в зала, с цел да може да се одобряват измененията в бюджета, които са на дневен ред тази седмица в Народното събрание и с които ще се провиснал пари за лекари, служители на реда и детски надбавки.

Брифингът е разследване на проваленото парламентарно съвещание, защото депутатите не съумяха да съберат нужния кворум, с цел да стартират работа.

От седмици народните представители от Българска социалистическа партия и Движение за права и свободи не се записват заран и влизат в пленарното съвещание, едвам откакто болшинството в Народното събрание е осигурило кворума.

 Липса на кворум провали пленарното съвещание. Караянчева: Колеги от Българска социалистическа партия, не надничайте! Виж още

" Когато водачът на Българска социалистическа партия (б.а Корнелия Нинова) е в болница, както и други български жители, разчитахме на отговорност и взаимност, това е политическа отговорност, а не търсене на дивиденти, на дребна политическа цел, която може да се окаже в този момент незабавна ", сподели ръководителят на парламентарната група на ГЕРБ Даниела Дариткова. " Не може да твърдиш, че съвещанията са единствено при нужда и в този момент да демонстрираш друго държание ", безапелационна бе тя.

По думите й, политическите партии би трябвало да излъчват послания на българския народ, като да дадат на нацията знак, че сме изправени пред пандемия.

Дариткова разяснява, че тази седмица би трябвало да се гласоподават данъчните закони , които са неотменна част от бюджета и е извънредно значимо да се подсигурява финансова непоклатимост на системите, които дават гаранции за обществена сигурност, за справяне с следствията от икономическата рецесия, здравно обслужване.

" Такова държание не прави чест и не може да бъде несъмнено като обикновено политическо държание на политици, които имат искания да ръководят след постоянните избори ", счита още ръководителят на ПГ на ГЕРБ. Тя моли отговорно народните представители да бъдат солидарни и дадат опция Народното събрание да работи в полза на българските жители.

От името на Вътрешна македонска революционна организация депутатът Искрен Веселинов сподели: " Имаме общ зложелател и това е пандемията, би трябвало да дадем на българските жители отговорност ".

" Надяваме са да това да е последният случай, в който Българска социалистическа партия и Движение за права и свободи показват безконтролно държание. В техните редици не имаха вяра във вируса, ходеха без маски. Ако са българи и мислят за обществото, да се върнат в зала и да обезпечат приемане на държавния бюджет, както Нинова бе дала поръчка. Нека са поредни ", сподели Веселинов.

Лидерът на НФСБ Валери Симеонов бе още по-краен в рецензията си.

" Днешният ден е на прелом, водораздел, ден в който не би трябвало да има заблуди във връзка с това коя политическа мощ носи отговорността за страната и коя не носи, а съществува с помощта на дефектната повърхностна политика по времето на Следосвобожденска България ", сподели той. По думите му, с тези дейности " Движение за права и свободи и Българска социалистическа партия са посочили окончателния си тип и същинското си политическо лице на лицемерни политици ".

" Ако до момента се намираше опрощение за неявяване в зала, за незадълбочено заяждане, без причини и в случай че това би могло да бъде опит за намиране на лично място, в този момент когато се гледат данъчни закони, такова държание е безконтролно от човешка позиция ", сподели Симеонов.

" Пир по време на чума, те в този момент тържествуват и ликуват горе в техните стаи, само че днешният ден ще помогне да прогледнат и слепите гласоподаватели ", разяснява той.

От брифинга стана ясно, че в Обединени патриоти има трима депутати с позитивен тест за ковид, като единият е в тежко положение.

ГЕРБ пък са с двама карантинирани. " Конституцията на България не разрешава отдалечено осъществяване на пленарни съвещания ", сподели обаче Дариткова.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР