ГЕРБ и ДПС били станали за смях, заяви депутатът от

...
ГЕРБ и ДПС били станали за смях, заяви депутатът от
Коментари Харесай

Лорер определи като смешни заявките на „Лукойл“, че ще си плати данъците

ГЕРБ и Движение за права и свободи били станали за смях, съобщи депутатът от ПП-ДБ
„ Заявките от „ Лукойл “, че ще си заплащат законовите налози и такси, са много смешни. Всяка друга компания би била подложена на доста съществени следствия, в случай че направи такова изказване. Те са привикнали, че България би трябвало да прави изключения за тях “, съобщи пред БНР депутатът от ПП-ДБ Даниел Лорер.

„ Станахме очевидци на един избирателен парадокс в последните дни, доколкото ГЕРБ и Движение за права и свободи станаха за смях. Преди 2 седмици те бяха ОК дерогацията да се употребява съветски петрол в „ Лукойл “ да продължи още 9 месеца, оня ден обявиха, че би трябвало да е единствено 1 седмица, а в този момент още веднъж победоносно обявиха, че е ОК това да бъде 9 месеца, стига те да си заплащат налозите и таксите “, разяснява той като назова обстановката „ избирателен парадокс “. 

Лорер съобщи, че откакто ГЕРБ и Движение за права и свободи били дали своят вот 100% от запасите на горивата  да са в България, в този момент желали 30 на 100 да са у нас: „ Това демонстрира или липса на мисъл тогава, или липса на мисъл в този момент. Подобен жанр законодателство би трябвало да се заобикаля. Трябва да се търси международен опит “.

Той обаче не съумя да изясни държанието на Николай Денков, който също преди дни съобщи, че рафинерията е уверила, че ще стартира да заплаща 1,5 млрд налози. Не изясни и кой обезпечава комфорт на „ Лукойл “, с цел да заобикаля законодателството.

Увери обаче, че законите се спазвали, само че рафинерията била намерила „ малки врати “ да не заплаща. 

Депутатът на ПП-ДБ трансферира отговорността към Национална агенция за приходите и „ Митници “ за събирането на старите налози на „ Лукойл “. Там трябвало да имат график и механизъм, тъй като това не би трябвало да бъде обвързване на Народното събрание.

„ ГЕРБ и Движение за права и свободи вменяват, че Народното събрание би трябвало да взема решение всички въпроси на изпълнителната власт. Национална агенция за приходите и „ Митници “ се управляват от техните ръководители “, сподели още Лорер.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР