ГЕРБ и БСП (подкрепа 22.9%) не са скачени съдове и

...
ГЕРБ и БСП (подкрепа 22.9%) не са скачени съдове и
Коментари Харесай

ГЕРБ и БСП не били скачени съдове

ГЕРБ и Българска социалистическа партия (подкрепа 22.9%) не са скачени съдове и партията не е припозната като опция на властта сега.

При ГЕРБ се вижда ерозия в поддръжката, само че резервира първата си позиция, въпреки и с минимална поддръжка от 24.2%. Данните на изследването показа политологът Анастас Стефанов от " Тренд " в утринния блок на Българска национална телевизия.

Изследването е направено преди прокламираната от премиера Бойко Борисов конституционна промяна. Проучването регистрира динамичност в поддръжка към работата на главните институции в България. За едни политически сили това води до ерозия, а за други до повишение, изясни Стефанов.

Има възходяща поддръжка както към партията на Слави Трифонов - " ИТН " с 14.9%, по този начин и към " Демократична България " с 10.1%. Динамична консолидация в последните два месеца, както и митингите съумяват да възпроизведат някакъв резистентен темперамент на " Демократична България ", разяснява Стефанов.

Движение за права и свободи се подрежда на четвърто място с 9.8%, гражданската платформа на някогашния омбудсман и сегашен водач на " Изправи се. БГ " - на пето място с 4.4%. Настоящият съдружен сътрудник на ГЕРБ - Обединените патриоти са една на шесто място с 4.1%.

Парламентът страда от хронично възходящо съмнение. Ножицата сред позитивно и негативно отношение е най-широко отворена, което е много притеснително за институцията, която образува нашата представителна народна власт, акцентира Стефанов

И в доверието към кабинета има спад. При президента също се регистрира лек спад, само че не може да се приказва за задълбочаваща се наклонност и равнищата на доверие към него остават на по-високи стойности. Традиционно президентската институция се употребява с по-висока степен на легитимност, посочи политологът.

" Тренд " регистрират динамичност и повишаване на каузи на хората, които считат, че са нужни предварителни парламентарни избори, по отношение на тези жителите, които считат, че не би трябвало да има предварителни парламентарни избори.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР