ГЕРБ е подал ръка към всички политически сили и тя

...
ГЕРБ е подал ръка към всички политически сили и тя
Коментари Харесай

Проф. Огнян Герджиков: Няма пречка до ГЕРБ да застанат БСП, ДПС, а защо не и ИТН

ГЕРБ е подал ръка към всички политически сили и тя ще бъде поета от най-малко две от обединенията - няма спънка до ГЕРБ да застанат Българска социалистическа партия, Движение за права и свободи, а за какво не и Има Такъв Народ. Единствено " Възраждане " изповядват политическа вяра, друга от тази на другите. Вторият мандат е доста малко евентуално да успее, считам, че още първият ще успее. Това сподели пред Нова тв ръководителят на 39-тото Народното събрание и някогашен длъжностен министър председател проф. Огнян Герджиков.

" Няма да се повтори това, което видяхме в предния парламент що се отнася до процедурата за избор на ръководител на Народното събрание - този път елементарно ще бъде определен. Депутатите са си взели записка и са разбрали, че няма смисъл да губят три дни скъпо парламентарно време за избор на една неконфликтна фигура ", разяснява той. И добави, че сегашната редакция на Изборния кодекс е била несполучлива.

Икономистът и някогашен народен представител от " ИТН " Мика Зайкова счита, че държавно управление на малцинството може да има в развити демокрации, където хората са привикнали да приказват между тях и слагат ползите на обществото над техните персонални. Ще имаме същите усложнения при избора на ръководител на Народно събрание. Вежди Рашидов е единствената компромисна фигура - освен ще бъде откриващ доайен, само че и ръководител. Дано не се изгубят още веднъж три дни при избора му ", сподели тя.

По думите ѝ Има Такъв Народ може да има единствено контролна и подкрепяща роля. " Няма да останат незабелязани в този парламент. Ключът се намира в ръцете на Корнелия Нинова. Движение за права и свободи имат твърда евроатлантическа позиция и помогнаха за вкарването на България в Европейски Съюз. Депутатите още веднъж да прочетат и премислят надписа на Народното събрание и да мислят за ползите на хората ", прикани Зайкова. И разкри, че е желала да даде път на младите, по тази причина е била по-назад в листите на Има Такъв Народ.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР