ГЕРБ дава пресконференция за политическата обстановка в страната.Президентът да даде

...
ГЕРБ дава пресконференция за политическата обстановка в страната.Президентът да даде
Коментари Харесай

ГЕРБ настояват за нов срок, в който Нинова да върне мандата НА ЖИВО

ГЕРБ дава конференция за политическата конюнктура в страната.

Президентът да даде период на Корнелия Нинова до 26 юли, 17 часа да върне мандата за държавно управление. Ако тя не може да предложи министър председател, тогава Румен Радев да стартира дейности за преустановяване на мандата на Народното събрание и за привикване на предварителни избори, упорстват от ГЕРБ.

" За всички е ясно, че третият мандат се протака. Това излиза наяве от един изминал запис от ПГ на " Демократична България ", които аз към този момент назовавам " Демократите от Социалистическа България ", съобщи ръководителят на ПГ на ГЕРБ-СДС Десислава ясно.

" Става ясно от този запис, че има парламентарно крило на Политическа партия и Лена Бориславова, изтъквам Христо Иванов. Става ясно, че в случай че някои си направи бухалка от КПКОНПИ, то различен желае да взе участие в работата на тази бухалка и да я управлява по време на избори. Това пък е откъс, употребен от Христо Иванов да изясни отношението на Тошко Йорданов към антикорупционния закон, който следва да бъде прегледан в пленарната зала. Чухме и още нещо - че Корнелия Нинова се е " хванала за решението за КЕВР, с цел да може да държи по този начин мандата до 16 август и да има избори на 16 октомври ", уточни още Атанасова.

Какво по-голямо нарушаване на Конституцията от това Нинова или някой различен да дефинира датата на изборите, а не президента с декрет?, питат от ГЕРБ.

" Ако някои си мисли, че с такива дребни шикалкавения да протака изборите, се бърка. Христо Иванов заяви на парламентарната си група избори ще има и те ще са на 16 октомври, а по думите му " Корнелия още веднъж го раздава като че ли желае да сформира държавно управление ", без да има такива планове. Разбрахме също по този начин, че в този момент се чудели по какъв начин да кажат на Има Такъв Народ, че няма да имат техни министри. Защото Политическа партия имали проблем кои са министрите на Слави, които са неговите пари. В тази коалиция само става въпрос за пари и ползи - кой ще овладее избрани браншове ", посочи още председателката на опозиционната мощ.

По думите на Атанасова станало ясно, че проекти за сформиране на държавно управление действително няма. " Иванов призна, че вземат участие в диалозите с осведомителна цел и ще поддържат всички словесни еквилибристики, тъй като това не е мандат даден на една партия, а е механически мандат и държавно управление няма да се направи. Тези ви лъжат от деня, в който взеха мандата ", безапелационна беше тя.

Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР