ГЕРБ, БСП и ДПС вече имат мнозинство да ударят машиния

...
ГЕРБ, БСП и ДПС вече имат мнозинство да ударят машиния
Коментари Харесай

28 законопроекта внесоха депутатите за три дни – връщат хартиените бюлетини

ГЕРБ, Българска социалистическа партия и Движение за права и свободи към този момент имат болшинство да ударят машиния избор с промени в Изборния кодекс

28 законопроекта са внесли новите народни представители в първите три дни на 48-ото Народно заседание, сподели информация на „ Флагман “. Парламентът стартира мъчно работа, откакто избра ръководител чак на третия пленарен ден.

Това не е попречило на политическите сили да показват законотворчество. Прави усещане, че липсват законопроекти, под които да стоят подписите на депутати от разнообразни парламентарни групи.

От Българска социалистическа партия , да вземем за пример, независимо внасят предложение минималната работна заплата да е най-малко 50% от междинната. Така цената й от 1 януари се чака да стане най-малко 850 лева, стимулират се социалистите.

Българска социалистическа партия и „ Възраждане “ се пробват да отворят и Изборния кодекс.

От соцформацията още веднъж оферират връщане на хартиените бюлетини . Този път те биха могли да прокарат поправката, тъй като имат болшинство с другите сили, които приветстват концепцията – ГЕРБ и Движение за права и свободи.

От партията на Бойко Борисов пък са внесли предложение за напълно нов закон – за силата от възобновими източници в морските пространства. Той е подписан от енергийното трио Делян Добрев, Теменужка Петкова и Жечо Станков – бургаски народен представител и някогашен отраслов зам.-министър.

„ По този метод ще се отключи капацитетът за локално произвеждане и ползване на нисковъглеродна сила в огромен мащаб в отговор на геополитическите опасности за националната енергийна сигурност и поетите задължения на Република България за запазване на климата “, е един от причините на вносителите за законодателната им самодейност.

„ Продължаваме промяната “ пък още веднъж са внесли законопроекта си за противопоставяне на корупцията, който цели метаморфоза на КПКОНПИ.

Множество оферти имат и от „ Демократична България “ (ДБ). Те са свързани с промени в законите за устройство на територията, за придвижването по пътищата, за отбраната на конкуренцията и други

Прави усещане, че Демократична България също са внесли законопроект за силата от възобновими източници в морските пространства.

Засега прогнозите са, че най-вероятно 48-ото Народно заседание няма да успее да излъчи постоянно държавно управление и ще се разпадне бързо . В този смисъл, от всичките законопроекти с по-голяма възможност да мине е този, обвързван с връщането на хартиените бюлетини. От Българска социалистическа партия оферират машинният избор също да остане като алтернатива, тъй че жителите да могат да избират по какъв метод да гласоподават.

 
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР