Георги Василев ще остане в историята на родния футбол, след

...
Георги Василев ще остане в историята на родния футбол, след
Коментари Харесай

Гочето: Идват два мача за ЦСКА, които са важни за цялостното представяне през сезона

Георги Василев ще остане в историята на родния футбол, откакто завоюва купата с три разнообразни тима - Етър (1991), Левски (1994, 1995) и ЦСКА (1997). Никой различен не го е правил. В чужбина реализира пробив с немския втородивизионен Унион Берлин, който изведе до край за Купата на Германия през 2001 година, изгубен от Шалке 04. Гочето разяснява миналия 21-ви кръг от футболното ни състезание пред " Новспорт ".

Локомотив Пд - Царско село 1:0

Локомотив взе това, което му е нужно, а точно трите точки. Не постоянно играта е значима, само че резултатът постоянно е от голяма важност. Локомотив завоюва и към момента има шансове да се класира в първата шестица преди плейофите на родното състезание. За тях този триумф против Царско село бе стратегически. За тях по-важна се явява срещата за купата на България против ЦСКА София. Отборът на Царско село е мистерия и тайнственост за всички футболни хора в България. Те имат дефицит на точки и мъчно ще останат в елита, в случай че не престават да губят мачовете си.

ЦСКА - Ботев Враца 4:0

Добър и може би елементарен триумф на ЦСКА в този мач. Домакините имаха преимущество в този мач против не толкоз придирчив съперник. Стойчо Младенов освежи състава си, пускайки в игра нови имена. Това даде известно самочувствие, играха леко в този мач и завоюваха без напрежение. За алените предстоят по-важни мачове тази седмица. Първо играят против Локомотив Пловдив за купата, а по-късно е дербито с Левски. Резултатите от тези мачове ще са значими за цялостното показване на ЦСКА до края на сезона. Играчите от Враца като че ли дойдаха в София обречени. Едва ли са хранили вяра да завоюват нещо от гостуването на стадион " Българска войска ". Самото им държание по-време на самия мач беше унило, минорно. Те ще се опитат да гонят свойте цели в идващите срещи до края на сезона.

Берое - Ботев Пловдив 1:1

В Стара Загора срещата бе хубава за нашите стандарти. Имаше оспорвани моменти, за жалост два гола единствено, само че и двата тима демонстрираха качества и предпочитание да завоюват срещата. Мнозина чакаха лесна победа за отбора на Берое, който се води от упорит треньор като Петър Хубчев, само че и Ботев разполага с добър ментор в лицето на Азрудин Валентич. Отборът на Ботев сподели нужния темперамент, имат сериозен биткаджия в лицето на Рада Рабей. Този французин наподобява несклоняем и е от изгода на Ботев. С това реми пловдивчани усилват възможностите си да останат на третото място в крайното класиране. За мен първите две ще се решат сред тимовете на Лудогорец и ЦСКА София. Засега първенците от Разград имат своето преимущество.

ФК ЦСКА 1948 - Левски 0:2

Футболистите на Левски играят много освежено, с сила, има ентусиазъм и предпочитание у огромна част от футболистите. Те желаят да покажат със зъби и нокти на Станимир Стоилов, че имат място в неговия титулярен състав. Има дисциплинираност в цялостното държание на сините и това им дава резултат като тим. Левски има още какво да се развива като тим, само че работата на Мъри се вижда и сините са на верен път. За ЦСКА 1948 отсъствието на Ивайло Чочев се оказа решаващо. Той е добър футболист и е като барометър за своя тим сега. В никакъв случай футболистите на Николай Киров не са за подценяване. Те имат свойте качества, преимущества и ще покажат благоприятни условия в идващите срещи.

Лудогорец - Славия 3:1

Шампионите демонстрират неизменност и играят с една особена лекост, която им оказва помощ да печелят без проблем мачовете си. Лесно основават голови положения, играят със самочувствие и приятна лекост. Дори и да се провиснал за момент, то след тоа следва бърза готовност и още веднъж могат да вкарат голове в противниковата врата. Личи си, че в Разград разполагат с доста, само че и качествени футболисти. При тях има и футбол, а и класа. До момента Славия имаше сложна стратегия, само че белите не са никога слаб тим. Те имат качествени, млади футболисти, които този добър треньор Загорчич може и развива. Подсилиха се с привличането на Борислав Цонев и Мартин Петков, само че имат в предни позиции Радослав Кирилов и Дост. Те дават креативност и многообразие на отбора.

Локомотив София - Черно море 0:3

Харесвам Черно море. Това е самостоятелен тим, със личен темперамент, жанр и футболисти бойци. Имат отличен нападател в лицето на Сердюк. Той може и да не бележи всеки мач, само че основава ужас и напрежение с наличието си в противниковото наказателно поле. Играе нападателно, има нюх към топката и търси да бележи. Като цяло Черно море ми подхожда с държанието си като тим. Те имат цел да бъдат в шестицата и мисля, че няма да има проблем да я реализиран. Представянето им зависи напълно от тях самите. Отборът на Локомотив София сподели прочут напредък против ЦСКА София в първия кръг, когато като че ли изпукаха патроните. Тогава отборът от Надежда заслужаваше да победи. Последваха двете загуби от Пирин в Благоевград и в този момент от Черно море в София. На Иван Колев ще му е мъчно, защото Локомотив не е непрекъснат в изявите си на терена.

Пирин - Арда 1:0

В Благоевград най-накрая тази пролет ще се види с какъв порядъчен капацитет разполага Пирин. Сякаш есента в отбора се притесняваха, че идват от втора лига и не бяха безапелационни в представянето си. В Пирин има отлични, опитни футболисти, които могат да вземат решение сами мачовете си. Опитът е на тяхна страна и това ще усетят и останалите тимове от елита. Отборът на Арда не е това, което беше през есента. Финансовите проблеми в отбора си оказват своето въздействие. Доста футболисти напуснаха. Стамен Белчев е работил и преди в Кърджали, само че на него няма да му е толкоз елементарно в този момент. Привличането на Мартин Луков ще им даде известно успокоение на вратарския пост, само че Арда ще би трябвало да бележи голове и да печели мачове, с цел да резервира мястото си в елита на родния футбол.
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР