Георги Свиленски от БСП коментира актуалните теми в левицата и

...
Георги Свиленски от БСП коментира актуалните теми в левицата и
Коментари Харесай

Свиленски: Касата на БСП не е пълна и не трябва да е пълна. Ще върнем надвзетите пари на 4 вноски

Георги Свиленски от Българска социалистическа партия разяснява настоящите тематики в левицата и отстраняването на Валери Жаблянов от ръководството. " Пленумът беше разследване на конгреса. Беше ясно декларирано, че би трябвало да се случат промени в ръководството на партията, в изпълнителното бюро, говорихме за това какви политики ще се вършат. Председателят има право по правилник по правилник да си избира екипа, с който да работи, и Нинова направи своя избор.

Тя го аргументира, като уточни няколко аргументи - едната е липса на екипност в работата на изпълнителното бюро, другата причина беше отсъствието на Жаблянов от парламентарната асамблея на съвета на Европа. По-важното беше, че бяха отхвърлени всички спекулации в медиите по отношение на финансите на партията, че били откраднати парите и касата била празна. Бяха показани всички финансови документи, информации и доклади ", сподели той.

" Касата на Българска социалистическа партия не е цялостна и не би трябвало да бъде цялостна. Тя е политическа партия, която със дотацията, която получава, би трябвало да прави политическа активност. Нинова пое своята отговорност, подаде оставка, само че не бе взела под внимание последствията и трусовете в партията. Субсидията не би трябвало да бъде 1 лев, би трябвало да бъде понижена по този начин, че да бъде потребна за партиите да правят политическа активност. БСП ще извърши закона и до 2021 година ще върне надвзетата дотация, като на 4 вноски ще бъдат възобновени парите в естествения размер ", приключи Свиленски.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР