Георги Семерджиев, по-известен като Жоро Шопа, ще бъде сред подсъдимите

...
Георги Семерджиев, по-известен като Жоро Шопа, ще бъде сред подсъдимите
Коментари Харесай

Укривателят на Ветко и Маринела изпрал 5 млн. евро

Георги Семерджиев, по-известен като Жоро Шопа, ще бъде измежду подсъдимите по дело за пране на пари и данъчни измами взаимно с хотелиерските босове Ветко и Маринела Арабаджиеви. Информацията бе доказана от Специализираната прокуратура, която чака здравенякът от Тополовград да бъде екстрадиран от Испания до седмица, написа Lupa.bg.

Запознат с следствието разкри, че против Семерджиев ще бъдат повдигнати обвинявания за пране на 5 милиона евро и съмнителни покупко-продажби с парцели в София, Пловдив и Тополовград. Властите ревизират и с какви пари Шопа е купил тузарското имение в курортното селце Кабрера де Мар край Барселона. Имотната договорка е осъществена през март 2016 година против сумата от 2 милиона евро.

Именно в испанския дворец на Семерджиев тази пролет бяха закопчани търсените от предишното лято пловдивски хотелиери Ветко и Маринела Арабаджиеви. Бизнес фамилията изчезна от България дни преди антимафиоти да щурмуват хотел „ Маринела “ и да открият в кутии за обувки впечатляващата сума от 10 милиона лв..

Според осведомени, огромна част от парите са се оказали благосъстоятелност на Жоро Шопа, който ги съхранявал при Арабаджиеви. Съществуват подозрения, че Семерджиев, свързван с наказания за наркотрафик Евелин Банев – Брендо, е скришен съсобственик на някогашния Японски хотел в София.

Срещу Георги Семерджиев – Шопа се води дело и в Софийската районна прокуратура за укриването на Арабаджиеви. Ако бъде приет за отговорен, аферистът от Тополовград може да се снабди с присъда до 5 години затвор.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР