Георги Семерджиев е шофирал със 166 км/ч по време на

...
Георги Семерджиев е шофирал със 166 км/ч по време на
Коментари Харесай

Семерджиев е шофирал със 166 км/ч по време на катастрофата на столичния булевард

Георги Семерджиев е карал със 166 км/ч по време на злополуката на столичния бул. " Черни връх ", в която починаха две млади дами. Това демонстрира една от експертизите, заяви за Нова телевизия представителят на основния прокурор Сийка Милева. Тя е най-малко три пъти над позволената. 

" От направената тройна автотехническа експертиза е открито, че Семерджиев е управлявал с съдбовните 166 км/ч, минал е на червен светофар и е предизвикал гибелта на две млади дами ", изясни Милева. 

Очакват се скоро и заключенията на останалите експертизи. По случая са разпитани 169 очевидци, които директно или индиректно са спомогнали за откриване на обективната истина. 

В градската прокуратура е формирано и ново дело - против служителите на реда, разпъвали чадър над Семерджиев. " СГП отдели материали от формираното досъдебно произвеждане за ПТП и формирано ново досъдебно произвеждане за търговия с въздействие и от чиновници от Министерство на вътрешните работи, които са нарушили служебните си обвързване ", съобщи още Милева пред Нова телевизия. " Възложено е на следствието, ще изискат инспекцията от Инспектората на Министерство на вътрешните работи ".

Проверката на Инспектората на Министерство на вътрешните работи откри над 40 чиновници на реда, разпъвали чадър над Семерджиев, главно пътни служители на реда. Трима от тях на управителни постове - началници на групи и на браншове. 

Имал ли е Семерджиев подкрепи и на по-високо равнище?

Според криминалиста Иван Савов Семерджиев е имал подкрепи и на по-високо равнище. " В средите се знае, че е пласирал опиати за Таки. По тази линия явно е и разработван и е давал информация на службите. Вероятно по тази линия е правена тази пелена, с цел да си прави произволи. Срамота е да операт пешкира хората на ниско равнище. Няма по какъв начин да бъде пуснато лицето с административна мярка, без да им е било казано ", разяснява Савов.

Дисциплинарните инспекции против чиновниците на Министерство на вътрешните работи не престават. След това ще се реши дали ще бъдат осъдени или уволнени. 

До момента против Георги Семерджиев са повдигнати над пет обвинявания - за гибелта на двете млади дами, за шофиране без брошура, за овакантяване на мястото на злополуката, шофиране след използването на опиати, използването на подправени регистрационни табели и владеене на дрога. Към тази палитра ще бъде добавено и още едно, въз основа на следващата експертиза.

 
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР