Георги Кадиев заяви, че е призован отново да даде показания

...
Георги Кадиев заяви, че е призован отново да даде показания
Коментари Харесай

Георги Кадиев: Променете в Закона за хазарта дадоха възможност на Божков сам да избира как да го облагат

Георги Кадиев съобщи, че е свикан още веднъж да даде показания пред прокуратурата по следствието за изказванията на Васил Божков, че е бил изнудван от Бойко Борисов, Владислав Горанов и Севделина Арнаудова. Това заяви самият Кадиев пред Българска национална телевизия. Показанията му са за Закона за хазарта и предложение, което той е направил, а след него Менда Стоянова е направила ново, за което Божков твърди, че е съзнателно.

Кадиев съобщи, че Менда Стоянова е премахнала избрани думи за хазартните игри от неговото предложение, което основава двоякост в закона и разрешава Божков да си избира по кой ред да бъде облаган - дали по по-тежкия или по по-лекия.

В неговото предложение се е казвало, че "
хазартни игри, проведени в игрални зали ", се таксуват по избран ред. В нейното предложение думите " проведени в игрални зали " отпадат. В този случай Божков споделя - лотарията е хазартна игра и аз я таксувам по-ниския метод.

" На мен това ми наподобява съмнително, само че не мога да кажа дали е съзнателно ", сподели Кадиев.

" След тази редакция на закона се основава двоякост и има известна опция Божков да твърди, че вярно се полза по члена, по който е избрал. Ако беше признато моето предложение, всичко щеше да бъде напълно чисто и нямаше да има такава опция ", сподели Кадиев.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР