Георги Иванов - Гонзо е избран за нов президент на

...
Георги Иванов - Гонзо е избран за нов президент на
Коментари Харесай

Гонзо започна с гаф: Обърка кмета на Враца с покойния Камен Костадинов от ДПС

Георги Иванов - Гонзо е определен за нов президент на БФС от първи тур с 235 гласа.

Резултатът е цялостна доминация на статуквото в Изпълкома на Боби Михайлов и съкрушителна загуба за хората, които са очаквали промяна на българския футбол.

Кой какъв брой гласа събра:
Михаил Касабов - 35Манол Иванов - 1Димитър Бербатов - 181Петьо Костадинов - 4Георги Иванов - 235Георги Захариев - 4Георги Градев - 6
Бариерата за победа от 1-ви тур беше 234 гласа, т.е. Иванов победи с 1 глас повече.

Иванов предложи и състав на комисията, която ще бъде определена в края на Конгреса. От тях най-малко четирима са досегашни членове на Изпълкома.

При оповестяването на претендентите новият президент на БФС съумя да " номинира " и починалия политик от Движение за права и свободи Камен Костадинов, който умря през 2022 година, до момента в който в действителност имаше поради кмета на Враца Калин Каменов.
Атанас Фурнаджиев - доскорошен член на Изпълкома, началник на Мото Пфоепроф. Николай Изов - някогашен ректор на НСАМихаил Статев - правист, доскорошен член на ИзпълкомаЛюбомир Пейновски - ръководител на " Дигитален информативен хъб ", Камара на строителите в БългарияНиколай Андреев - VivacomМила Христова - вицепрезидент на Асоциацията на българските футболистиРумен Вълков - президент на Аматьорската футболна лига, доскорошен член на ИзпълкомаАтанас Караиванов - президент на Футболната лигаНиколай Лазаров - юристДаниел Панов - кмет на Велико Търново (ГЕРБ), доскорошен член на ИзпълкомаКалин Каменов - кмет на Враца (ГЕРБ)Пламен Манолов - Национална спортна базаТеодор Тодоров - юрист
Последното място Иванов " преотстъпи " на претендент от екипа на Димитър Бербатов.

Гонзо беше явен като любимец на настоящото управление още от момента на издигането си.

Формално беше номиниран от аматьорския ФК " Ахелой " - клуб от " Б " Източна подгрупа на Бургаската регионална група.

" Много значима за мен ще е прозрачността на ръководството. Прозрачно значи отчетност и отговорност - два стълба на развиването. Обединението е ключ към реализиране на задачите. Нека да оставим персоналните упоритости и да се съсредоточим върху това, което е положително за българския футбол ", сподели той преди избора.

Иванов е звезда на " Левски ", някогашен национал и футболист на България за 2000 и 2001 година

Той е от последното потомство, което имаше опцията да се класира на Европейско състезание по футбол (2004 г.).

Като треньор той мина през " Левски ", " Локо Пловдив " и " Черно море " в разнообразни интервали сред 2010 и 2017.

През януари 2022 година Гонзо стана механически шеф на БФС, като директно отговаряше за работата на всички национални тимове, на треньорската школа към БФС, както и за развиването на детско-юношеския и женския футбол.

Мандатът му обаче няма да се запомни с победи (такива имаше единствено против Гибралтар, Македония и Кипър), а със кавги, които постоянно той самичък предизвикваше с недомислени изявления.

В едно от тях той разгласи, че " непознат състезател, с непознат паспорт и различен цвят на кожата " нямал място в българския народен тим. В друго - хвърли странни обвинявания против Литва за това, че фотоси от разхвърляните отпадъци в българската съблекалня бяха оповестени в медиите.

След оповестяването на резултатите от гласуването Димитър Бербатов, Стилиян Петров и Мартин Петров поздравиха спечелилия Георги Ивано-Гонзо и напуснаха залата.

От думите на Бербатов се разбра, че екипът му няма да апелира избора на Георги Иванов.

" Няма защо да съжаляваме. Излизаме с високо вдигнати глави. Опитахме, за жалост клубовете не ни гласоподаваха доверие, " сподели той.

Бербатов прикани да се даде късмет на новия президент на БФС.

" Клубовете дефинираха техния претендент и той е Георги Иванов. Или ние не сме се справили за три години, или другият човек е бил толоква убедители, че за три месеца е спечелил доверието на клубовете ".
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР