Георги Гергов: Нинова да подаде оставка! След като областният лидер

...
Георги Гергов: Нинова да подаде оставка! След като областният лидер
Коментари Харесай

След Гергов и Станишев захапа Корнелия

Георги Гергов: Нинова да подаде оставка!

След като регионалният водач на БСП-Пловдив Георги Гергов изиска оставката на Корнелия Нинова поради загубата на евровота, към офанзива против нея се включи и водачът на ПЕС Сергей Станишев.

Разочароващ резултат, тъй като Българска социалистическа партия не съумя да победи ГЕРБ, само че " това не е последната борба - борбите занапред предстоят ". Така президентът на Партията на европейските социалисти (ПЕС) и пети в листата на Българска социалистическа партия Сергей Станишев разяснява загубата на левицата на европейските избори.

Станишев напомни, че това е втора подред изборна загуба за левицата, освен това от обстановка, в която преди акцията партията е била в добра позиция и съгласно социологията даже е имала преднина. Той съобщи, че социалистите губят още веднъж избори " на тепсия ", само че не посочи дали ще упорства Нинова да се отдръпна от поста.

" Най-важното е да се направи доста здравомислещ разбор за какво не спечелихме тези избори, в случай, че преди месец Българска социалистическа партия водеше в проучванията. През 2017 година, когато още веднъж имаше удобна обстановка за Българска социалистическа партия – загубихме. Тогава около положителния резултат - като брой депутати - не се направи същински разбор на загубата и ми се коства, че в този момент се повтаря същата обстановка. Това се трансформира в систематичен проблем. Трябва да забележим за какво хората не ни припознаха като опция на ГЕРБ ", разяснява Станишев.

Според него няколко аргументи са довели до слабото показване на алените. Първата е, че е изгубила прекалено много време във вътрешни разправии - вместо обща акция, имаше паралелни акции на всички претенденти ". Левицата не се е борила за разширение към периферния избор, а е разделила твърдите гласоподаватели.

Също по този начин отсъствието на соц депутатите от Народното събрание. „ Битка се води на тепиха, а не отвън него, разяснява шефът на евросоциалистите “, счита той.

Според Станишев при последните две акции в Българска социалистическа партия се е говорило прекомерно евроскептично. И партията би трябвало най-сетне да реши към кого е ориентирана - към 60-те % българи, подкрепящи Европейски Съюз, или 20-те % евроскептици.

Очаква се Корнелия Нинова да даде първите си изказвания след съвещанието на Изпълнителното бюро през днешния ден или на следващия ден.

Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР