Георги Георгиев-Аршата e победител в конкурса за избор на лого,

...
Георги Георгиев-Аршата e победител в конкурса за избор на лого,
Коментари Харесай

„Единството е сила“ е слоганът на кампанията за влизането на България в еврозоната

Георги Георгиев-Аршата e победител в състезанието за избор на лого, слоган и създаване на бранд книга (бранд бук) на акцията за присъединението на България към еврозоната, разгласен от Министерството на финансите.
Прочетете още
За оферти от него слоган " Единството е мощ "  той избрал легендата за хан Кубрат.

" Това е първото нещо, което учим по история в учебно заведение. Легендата ни споделя за снопа от пръчки, който той е посочил на синовете си, и за това, че когато те са доста, мъчно се чупят. Слоганът е най-краткият вид на тази легенда – " Единството е мощ “, ние ставаме единни с Европейски Съюз по още един метод, като сме с единна валута ", изясни художникът.

По думите му знакът комбинира три детайла – знакът на еврото, трикольора и лицето на европейската монета. " При него трите линии на българския байрак заменят двете линии в знака на еврото, като това не пречи на четимостта на знака на еврото, само че добавя българското в него ", разказа концепцията си за лого спечелилият в конкурса Георги Георгиев.

Художникът е на 24 години и е от Пловдив, следва му дипломиране в Националната художествена академия. Занимава се с преподавателска активност в родния си град, където преподава на възпитаници от Математическата гимназия и на деца от детска градина.

„ Конкурсът е част от информационната акция за присъединение на България към еврозоната. Целта на акцията, която ще бъде развита от Министерството на финансите, не е да има някакъв общ спор за или срещу еврото, а да осведоми и да се бори с дезинформацията, да дава отговор на същинските потребителски въпроси от жителите и от бизнеса “, уточни заместник-министърът на финансите Ивайло Яйджиев.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР