Георги Енев, по-известен като Жоро Инкасото, излежа присъдата си и

...
Георги Енев, по-известен като Жоро Инкасото, излежа присъдата си и
Коментари Харесай

Жоро Инкасото вече е свободен притежател на 1,5 млн. лева

Георги Енев, по-известен като Жоро Инкасото, излежа присъдата си и към този момент е на независимост, заяви „Марица“, като се базира на управлението на пловдивския затвор.

Енев е станал свободен човек преди няколко дни, откакто излежава съвсем 10 година от присъдата си, която бе 12 години. Първоначалната бе 8 години, само че бе увеличена от апелативните магистрати.

Жоро Инкасото бе наказан за грабеж на 1,5 милиона лв. от инкасо кола, която персонално карал. От влизането му в пандиза до сегашния миг не престават да се носят митове по тази причина къде е заровил парите.

Обирът стана на 22 юни 2012 година Тогава Енев и сътрудника му са на промяна. По пътя към банка, която трябвало да посетят по график, Жоро Инкасото помолил своя сътрудник да слезе и да вземе дюнери, с цел да обядват. Охранителят изобщо не намерил нищо съмнително в това, защото, когато се падали дружно на промяна, постоянно взимал за обяд, а Жоро го чакал. Този път обаче сюжетът бил друг.

Охранителят тръгнал и откакто се отдалечил, Инкасото духнал. Минути по-късно очевидци го виждат да товари торби с пари от микробуса в персоналната си кола. След това сменил облеклата и отпрашил.

Колегата на Енев се връща с обяда, само че от Инкасото и буса с парите няма и помен. Веднага алармира. Малко по-късно Жоро Енев е разгласен за национално и интернационално търсене. През идващите 10 дни никой не знае какво се случва. Разследващите са под пара, а от Жоро няма никаква диря. На десетия ден от случката обаче Енев се предава самичък в полицията. На 5 юли юристът му звъни на окръжния прокурор и отива дружно с него в Министерство на вътрешните работи.

Според следствието обирът на инкасо колата е бил плануван точно и трябвало да бъде сбъднат няколко дни по-рано. Тогава обаче сътрудника на Енев не се съгласява да спрат за обяд, защото по този начин или другояче това е отклонение от маршрута, което е строго неразрешено, изключително когато бусът е цялостен с пари.

Инкасото изчакал търпеливо комфортния миг и с нищо не издал желанията си да свие милион и половина. Мнозина отдават това на положителната му подготовка и рейнджърските задачи в Афганистан.

След ареста проверяващите вършат многократни опити да схванат къде Жоро Инкасото е скрил парите. Те обаче удрят на камък. След като влиза в пандиза, това се пробват да схванат и мнозина пандизчии. Енев обаче остава безгласен до дъно.

Легендите за точното местоположение са доста. Започва и „Златна треска“ край Асеновград, Чепеларе и така нататък

Сега мнозина се питат ще си вземе ли Жоро парите, ще бъде ли наблюдаван, с цел да се разбере къде е съкровището. Изниква и още един въпрос – ще бъде ли съден от застрахователя, изплатил изчезналите пари, или отминалостта е изтекла?

Източник: breaking.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР