Георги Дучев и Манолв Тодоров. Снимка: Искра.бг Оттук нататък това ще

...
Коментари Харесай

Манол Тодоров: Бургас трябва да представи продукт за туризъм в целия регион

Георги Дучев и Манолв Тодоров. Снимка: Искра.бг

„ Оттук нататък това ще бъде нашият проект – да представим целия район. Ако аз съм един екскурзиант от Полша и дойда в Бургас през зимата, какво мога да върша? Мога да в Несебър, в Созопол, в Помориe или до Бегликташ. Затова е значимо продуктът, който оттук насетне да представяме, да бъде повсеместен “.

Това съобщи заместник-кметът по спорт и туризъм на Бургас Манол Тодоров по време на NextHome Black Sea 2024 : Черноморски конгрес за ваканционни парцели, която се организира сега в хотел „ България “. Той подсети, че е заел поста от скоро, само че има взор върху бранша, защото от 5-6 години е директно обвързван с туризма в района.

„ В Бургас към момента се възвръщаме всичко, което се случи през последните няколко години – пандемия, война и тежка инфлация. Но когато приказваме за туризъм, би трябвало да приказваме за целия район “.

NextHome Black Sea 2024. Снимка: Искра.бг

Манол Тодоров добави, че Община Бургас възнамерява през тази година  да се създадат по-интензивни и съществени срещи с другите общини в региона, с цел да може градът да бъде показан като част от общ туристически артикул .

„ Всички хора, занимаващи се с този бизнес, знаят че имаме добра изразена сезонност, само че огромната битка на всички, които са свързани с туризма е това Бургас да има малко по-дълъг сезон, който да стартира от март-април и да свършва най-рано в края на октомври “.

Той посочи, че това е обвързвано най-много с превоза на туристите , защото в Бургас няма целогодишни полети . По думите му и сега се водят договаряния с нискобюджетни компании в тази тенденция, като се чака позитивно развиване в границите на един месец за една съответна дестинация .

Форумът за ваканционни парцели се организира за първи път в Бургас, като задачата му е да събере на едно място вложители и бизнесмени , експерти в ръководството на парцели, архитекти, публични лица и медии, които да обсъдят провокациите и опциите при вложенията , проектирането и ръководството на жилища и ваканционни парцели по българското Черноморие.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР