Георги Дерменджиев е новият селекционер на националния отбор, обяви вицепрезидентът

...
Георги Дерменджиев е новият селекционер на националния отбор, обяви вицепрезидентът
Коментари Харесай

Изборът на нов селекционер предизвика скандал в БФС

Георги Дерменджиев е новият селекционер на националния тим, разгласи вицепрезидентът на БФС в оставка Йордан Лечков, който трябваше да подбере подобаващ заместител на Красимир Балъков. Думите му обаче провокираха гнева на различен от подалите заедно оставка членове на Изпълкома - Венцеслав Стефанов.

Лечков съобщи, че договорът с Дерменджиев ще бъде подписан през днешния ден, само че към този момент има реализирано единодушие и даже новият треньор е поел първи задания, свързани с работата му. А самият Дерменджиев сподели пред " Гонг ": 

" Подписването на контракта е условност. Доста бързо се случиха нещата. Говорих с Данчо Лечков и бързо се разбрахме. Аз, като българин, постоянно съм подкрепял националния тим, каквито и резултати да сме реализирали. Да не се концентрираме единствено върху отрицателното, а да гледаме и позитивните неща. България не е единственият тим, който губи мачове. Важното е да работим крепко и да даваме всичко от себе си, с цел да може да покачваме равнището. Независимо от резултатите в последно време виждам някаква искрица. Вярвам, че имаме късмет да се класираме на огромен конгрес. Това ни е задачата. Наясно съм с моментната обстановка. Няма да бъде по никакъв начин елементарно, само че ще се борим. Трябва да направя по този начин, че за баражите през март да имаме подготвен тим. Който го е боязън от мечки, не би трябвало да върви в гората. Когато става дума за България, няма място за опити. Всеки треньор има свое виждане, само че е ясно, че когато приказваме за значими мачове и печелене на точки, би трябвало да залагаме на най-хубавото ". 

Часове по-късно обаче Стефанов яростно съобщи, че Дерменджиев не е новият селекционер.

" Как по този начин Лечков ще взима еднолични решения? Той може да дава отговор за националния тим, само че това не значи, че може да взима сходни решения. Утре ще седнем и ще решим какъв да е треньор, няма Лечков да приказва от името на всички от Изпълкома. Аз съм срещу Дерменджиев. Сигурен съм, че и още двама или трима от Изпълкома също ще са против. Ако беше толкоз добър треньор, щеше още да e в " Лудогорец " или " Левски ". Имал триумфи в Лудогорец? Там всеки може да реализира триумфи, като се има поради с какъв брой качествени футболисти разполагат. Има треньори като Белия (б.р. - Николай Киров) и Ясен Петров, които са доста по-добър вид ", съобщи президентът на " Славия ". 

Който и да бъде назначен, ще дебютира на 14 ноември, когато в София ще гостува Хаити за контрола. 

 

НЕУСПЕШНА КВАЛИФИКАЦИЯ

Юношеският народен тим (до 17 г.) загуби с 1:4 като посетител от Австрия в подготовка за Евро 2020 и загуби шансове за класиране на шампионата в Естония. Селекцията на Марчо Дафчев е на 3-о място в група 13 с две загуби от два мача и голова разлика 2:6.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР