Георги Чиликов очаквано влезе в щаба на Димитър Димитров-Херо в

...
Георги Чиликов очаквано влезе в щаба на Димитър Димитров-Херо в
Коментари Харесай

Чиликов: Който ни познава с, Херо и Тошко, знае, че ще спасим Спартак

Георги Чиликов предстоящо влезе в щаба на Димитър Димитров-Херо в Спартак Варна. Двамата бяха дружно и в Черноморец Бс, и с Лудогорец, и в Берое... За взаимната им работа приказват резултатите. За упоритостите при соколите Чиликов даде изявление пред " Тема Спорт ", като засегна и тематиката за бургаския футбол.

Г-н Чиликов, елементарно ли се навихте да влезете в щаба на Димитър Димитров-Херо в Спартак Варна?

- Имах интервал на размисъл. Пътувах два пъти до Варна, където се срещнах с Херо и с президента на клуба. Разговаряхме, изслушах ги. Говорихме по доста тематики. Беше ползотворно и прелестно. Виждам вероятност в Спартак Варна. Обнадежден съм за това, което следва да вършим.

Да, само че задачата май ще е много сложна - оцеляване в елита. Зимувате последни със единствено 8 точки...

- Лесно няма. Не се плашим. Вярваме, че ще спасим тима. Който ни познава през годините - мен, Херо и Тошко (б.р. - Киселичков), знае, че сме съществени и виновни хора.

Имахте ли и други разновидности?

- Да, в случай че би трябвало да съм почтен, имах диалози с президента на Спортист Своге (б.р. - Петър Веселинов), само че тогава към този момент си бяхме стиснали ръцете със Спартак Варна и благодарих напълно правилно за интереса. И там съм прелестно сюрпризиран от индивида, с който разговарях - президента на Спортист. Имаше и още един клуб, с който бях в контакт, само че и там не се получи. Хората, които ме познават, знаят, че съм прецизен. Аз се старая постоянно да си държа на думата без значение в каква роля съм.

Преболяхте ли случилото се с Черноморец Бургас, който напуснахте в края на септември?

- " Черноморец " е сериозна тематика. За два месеца обединихме митове, футболисти, почитатели. Върнахме бургаски състезатели в отбора, което беше концепцията на всички. Това беше най-хубавият вид за нас, откакто имахме предели за външни състезатели. Но, за жалост, това, което виждам, е, че огромна част от тях излязоха " отговорни ", а други не демонстрираха качества за Черноморец. Тоест формулата с бургаски футболисти мъчно ще продължи. А за тази с външни трябват пари. Все отново съумях да вкарам вяра, само че и за доста малко време съумях тотално да се отчайвам. Защото от отсрещната страна не бяха подготвени за своите крачки. Това, че сме били преди всичко и треньорството в тази ситуация няма никакво значение. Но резултатите след това и това къде играят в този момент, демонстрират, че аз съм бил прав и неслучайно съм упорствал мачовете да са в Бургас. Естествено, нямайки поддръжката на управлението, аз нямах работа там и да съм надалеч от фамилията си, а то за мен е над всичко. Нямах достойнството да се видя с индивида, който дава парите, което за мен е, меко казано, необичайно. Но хората, които в този момент ръководят, знаят какво вършат. На тях им се е паднала достойнството да са отпред на Черноморец. Аз съм бил извънредно правилен и почтен. Да, виновност несъмнено има и в мен. Но все пак няма по какъв начин да се откажа от родния си тим, който постоянно съм и ще поддържам. Хората към мен знаят защо приказвам. Аз съм отсреща да оказа помощ на бургаския футбол.

Да ви бърна на Спартак Варна. За купата се паднахте против Лудогорец, където бяхте с Димитър Димитров-Херо. Ще има ли изненада на четвъртфиналите?

- О, още е рано. Сега въобще не можем да мислим за това нещо. Преди този мач имаме доста по-важни задания. Толкова вода ще изтече.

Докъде стигнаха нещата със селекцията, приказва се за сериозна численост нови играчи, които ще вземе Спартак Варна?

- Няма такова нещо. И това е тематика, която желая да изясня. Постоянно се приказва за селекцията на Спартак Варна, че сме щели да взимаме доста чужденци, над дузина нови играчи. Ами с досегашните какво направихме?! Изключително, ще се вземат единствено точните хора.

Ще погледнете ли към школата на соколите?

- Разбирам желанието, по този начин беше и в Берое, да се залага на момчета от школата. Това е и нашето кредо - академията да вади футболисти. Но е развой, който лишава време. Ще дам образец с тима на Спартак Варна в Елитната група до 17 години, който е финален без нито една победа. Да, в школата ще има промени, само че тя ще даде плод след няколко години. С наслаждение бихме взели в първия тим някой, който заслужава, само че сега това не е действителното, в случай че би трябвало да сме почтени. На всички ни се желае да работим с младежи, само че сега има различен приоритет. Досега нищо не е правено през годините, Спартак е боледувал и това дава отражение през днешния ден. Постепенно обаче стартира да се стабилизира и това си проличава. От две години насам с предходното треньорско и спортно-техническо управлението нещата непрекъснато се усъвършенстват. И всички дружно се надявам последователно да стъпим на друго ходило, тъй като основите ги има, работено е за тях.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР