Георги Александров е новият шеф на Митница Тракийска. Той вече

...
Георги Александров е новият шеф на Митница Тракийска. Той вече
Коментари Харесай

Шеф от Пиринско поема Митница Тракийска

Георги Александров е новият началник на Митница Тракийска. Той към този момент записа и първия си професионален удар на новия пост. Александров заема мястото на освободения шеф на някогашната Митница Пловдив Павел Геренски. Заповед за това е издадена от шефа на Агенция „ Митници “ Георги Костов, който по новия вътрешен устав има право да назначава без конкурс и да освобождава началниците на петте нови звена. С какъв претекст Геренски е освободен като шеф и дали остава в системата, от Централно ръководство отхвърлиха да разясняват.

Александров е дълготраен чиновник на Агенция " Митници ". По обучение е правист. Като подобен е работил в Митница Югозападна - със седалище Благоевград. Там е бил заместник-началник и шеф преди трансформацията. През 2011 година е определен за митничар №1 и печели наградата „ Служител на Агенция „ Митници ” за повсеместен принос в региона на митническото разузнаване и следствие.

Ден откакто Александров поема митница Тракийска, мобилна група открива в офиса на куриерска компания под тепетата 120 кг нарязан тютюн за пушене без документи за заплатен данък. При инспекцията, осъществена по сигнал, са открити 39 опаковани колета, съдържащи сухи кафеникави нарязани листа с аромат на тютюн с общо бруто тегло 120 кг. Пратките от Пловдив били предопределени за получатели в разнообразни обитаеми места в страната.

В хода на контролните дейности е открито лицето спедитор на стоката, което не е показало документи за заплатен или гарантиран данък по Закона за акцизите и данъчните хранилища. По случая е формирано досъдебно произвеждане по разказа на Териториален отдел „ Митническо следствие и разузнаване - Тракийска “, което се организира под надзора на Районна прокуратура - Пловдив.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР