Геолози се очаква да дойдат утре - те трябва да

...
Геолози се очаква да дойдат утре - те трябва да
Коментари Харесай

Остава затворен пътят Смолян - Мадан заради свлачище, геолози се очакват утре

Геолози се чака да дойдат на следващия ден - те би трябвало да създадат цялостни изследвания и да дадат оферти за съществено решение на казуса. Огромно е свлачището, пътят остава блокиран към този момент шести ден и това основава напрежение за хората в обитаемоте места, които се намират след свлачището.

Смолян
Николай Мелемов, кмет на Смолян: Все още активността по разчистването не е почнала, тъй като на следващия ден ще има експерти от София, които да предпишат точните ограничения, с цел да не се рискува живота на работещите. Аз не съм експерт, само че в действителност площта е голяма - над 20 дка, които евентуално могат да слязат на пътя, а дори да запушат реката, тъй че задоволително рисково. Затова и забранихме прекосяването - правилно минават хора и в този момент, само че те към този момент минават на собствен риск.
Стотици хора обаче поемат риск без да пита и минават около свлачището макар ограниченията, които са взети. Минават и възпитаници, които учат в гимназиите в Смолян - родители ги докарват от едната страна на свлачището, минават пешком около свлачището, а от другата страна ги чака превоз на родственици, с цел да стигнат до Смолян.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР