Генмайча (Genmaicha) е вид японски чай за дълголетие, който се

...
Генмайча (Genmaicha) е вид японски чай за дълголетие, който се
Коментари Харесай

Генмайча - японският чай за здраве и дълголетие

Генмайча (Genmaicha) е тип японски чай за дългоденствие, който се състои от зелен чай (чай от чаени листа) и печени оризови зърна. Този неповторим чай съчетава богатия усет на зеления чай с аромата и текстурата на печения ориз (бял или кафяв сорт), което го прави известен измежду ценителите на хубавия чай.

Мнозина свързват японският чай Genmaicha с тайната на дългия живот, тъй като зеленият чай се смята за здравословен и богат на антиоксиданти. Антиоксидантите могат да оказват помощ в битката против свободните радикали в организма, които са свързани с прибързано стареене и разнообразни болести.

Ето някои основни изгоди от потреблението на чай Генмайча:

Чаят Генмайча е богат на антиоксиданти

Зеленият чай в Genmaicha съдържа антиоксиданти, като катехини, които могат да оказват помощ в битката против свободните радикали в организма и да понижат риска от разнообразни болести.

Генмайча усъвършенства сърдечното здраве

Редовната консумация на зелен чай, в това число Genmaicha, може да понижи равнищата на неприятния холестерол и кръвното налягане, което може да усъвършенства здравето на сърцето и съдовете.

 Генмайча - японският чай за здраве и дългоденствие

Чаят Генмайча форсира метаболизма и отслабването

Зеленият чай може да помогне при ускоряването на метаболизма и изгарянето на мазнини, което го прави потребен за хора, които желаят да отслабнат с чай.

Генмайча укрепва имунната система

Антиоксидантите в японският чай Генмайча могат да поддържат имунната система и да оказват помощ в битката с инфекции и вируси.

Подобрява концентрацията и бодростта

Това е чай със наличие на кофеин, който може да усъвършенства концентрацията и бодростта и да ви помогне да се чувствате по-бодри и съсредоточени.

 Генмайча - японският чай за здраве и дългоденствие

Генмайча има антисептични свойства

Зеленият чай се смята за съдържащ антисептични свойства и може да оказва помощ за поддържането на устната и зъбната хигиена.

Важно е да се обърне внимание, че японският чай Генмайча съдържа кофеин, тъй че би трябвало да се употребява с мярка, изключително в случай че сте чувствителни към кофеина. Също по този начин, в случай че имате някакви здравословни проблеми или взаимоотношения с медикаменти, е добре да се консултирате с вашия доктор преди да добавите Genmaicha в ежедневната си диета.

Генмайча е японски чай с голям брой здравословни изгоди. В композиция с уравновесена диета и дейна физическа активност той способства за вашият здрав и дълъг живот.

Вижте също: Най-полезните чайове

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР