Генералното консулство на България в Одеса е в контакт с

...
Генералното консулство на България в Одеса е в контакт с
Коментари Харесай

Генералното консулство на България в Одеса е в контакт с местните власти по случая с повреждането на паметника на Христо Ботев

Генералното консулство на България в Одеса е в контакт с локалните управляващи по случая с повреждането на бюст-паметника на Христо Ботев в украинския регионален град.
Временно ръководещият генералното ни консулство Мирослав Енков беседва с началника на Приморския отдел на Националната полиция на Украйна в град Одеса Вячеслав Маковей, съгласно който бюстът на Христо Ботев в този момент се намира в полицията и е в положително положение.
Разследването досега е посочило, че бюстът е бил откраднат в нощта против 30 юни за предаване против пари в пункт за изкупуване на метали. Извършителят на закононарушението се търси, оповестиха от Министерството на външните работи. 
Началникът на Приморския отдел на полицията в Одеса е поел ангажимент да направи всичко в границите на опциите си за коригиране на паметника. Представители на българското национално малцинство в Украйна към този момент са изразили предпочитание да спомагат за неговото възобновяване.
Генералното ни консулство в Одеса връчи нота на Представителството на Министерството на външните работи на Украйна в Одеса с молба да бъдат подхванати нужните действия от страна на украинските способени институции за възобновяване и запазване на паметника.
По-рано от Министерството на външните работи на Република България осъдиха вандалския акт против бюст-паметника на Христо Ботев в Одеса.
Снимка: архив
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР