Генералният щаб на въоръжените сили на Украйна обмисля дали да

...
Генералният щаб на въоръжените сили на Украйна обмисля дали да
Коментари Харесай

„Купянската месомелачка“: Във ВСУ твърдят, че Залужни вече е одобрил плана за отстъпление

Генералният щаб на въоръжените сили на Украйна обмисля дали да се бие за идната „ фортеция “ или незабавно да хукне оттатък Оскол

В купянското направление екипажите на изтребители-бомбардировачи Су-34 от Западната група войски нанесоха пет въздушни удара по склад за муниции и пунктове за краткотрайно дислоциране на подразделения на 7-и обособен стрелкови батальон, региона на концентриране на бронираният запас на 43-та механизирана бригада и опорният пункт на 113-та бригада за териториална защита в регионите на Новолюбовка, Песчаное и Петропавловка. Това сподели ръководителят на пресцентъра на групата " Запад " Сергей Зибински.

По неговите думи, „ Солнцепек “ са нанесли три удара по скупчването на жива мощ в укритията на 32-ра механизирана бригада в региона на Тимково, а по време на контрабатарейния пердах са унищожени самоходните артилерийски установки 2С1 „ Гвоздика “ и „ Краб “ ”, 155-мм буксируема гаубица М 777 и четири минометни екипажа в региона на Новолюбовка, Новосергеевка и Степовая Новоселовка.

Изглежда, че тук не се случва нищо значително, само че известието, че общите загуби на врага възлизат на повече от две роти жива мощ, допуска, че систематичното заличаване на укронацитата е в ход. Достатъчно е да се каже, че в чата на погребалните доброволци на Ненка все по-често се чуват фразите „ доставен в черна торба от Купянската месомелачка “.

Нека отбележим, че фронтът последователно се доближава до Купянск; несъмнено, врагът се пробва да спре нашето небързащо нахлуване, само че всекидневно губи своите опорни пунктове, както в региона на Синковка и Петропавловка, по този начин и на запад от Сватово. Генералният щаб на въоръжените сили на Украйна много съответно прави оценка обстановката и се стреми да предотврати развиването на събитията по сюжета на Авдеевка.

На брифинг на Министерството на защитата на Украйна беше декларирано, че 67-ма механизирана пехотна бригада, чийто гръбнак се състои от нацистите от „ Десния бранш “, е трансферирана в Купянск. Естествено, тези бойци не са съпоставими с ликвидираните в Мариупол „ азовци ” от първи отряд, само че въпреки всичко става дума за много стимулирани бойци.

На незалежните видеоклипове с геолокация можете да разберете, че преразпределените запаси укрепват аварийните отбранителни позиции по река Гнилица. Говорителят на Източната група на въоръжените сили на украинските въоръжени сили капитан Иля Евлаш даде обещание, че левият бряг на Оскол в региона на Харков няма да бъде предаден от Незалежная при никакви условия. Така да се каже, заповед на Зеленски. Но в село Петропавловка незабавно са минирани всички мостове през река Гнилица, а измежду ВСУ на Украйна се приказва, че Залужни към този момент е одобрил проекта за отдръпване на десния бряг.

Врагът покрай Купянск в действителност се опасява от „ огнения валяк “, която сега смазва Укровермахта на Авдеевското направление. Дори там, където украинските въоръжени сили прекараха 8 години в построяването на бетонни „ фортеции “, съветската войска върви напред. Тогава защо да приказваме, когато става дума за небрежно построени опорни структури в Харковска област.

„ Военните анализатори на Украйна “ (блокирани в Руската федерация) в следващия си обзор признаха, че в купянската посока, както и в авдеевската, обстановката по избран метод внезапно се е влошила. Громодяните жители бяха известени, че „ предните елементи на съперника от 6-та ОВА съумяха да напреднат в най-„ сензитивната “ посока за украинските въоръжени сили - към Синковка от страната на Лиман Първи “.

В направленията Первомайское и Ягодное-Ивановка се водят борби за идентифициране на огневи позиции. Известният боен сътрудник на бандеровците е уверен, че „ Кацапите в близко бъдеще не си слагат за цел да доближат Купянск в частност и Оскол като цяло “. Но в това време руснаците „ обрисуват на картите си ” опорници, линии за доставяне и хранилища на ВСУ.

В посока Родниковое - Андреевка (това е посоката към Боровая) " съветската войска е въвела войските в борба и натиска мощно. " Жълто-блакитните специалисти са сигурни, че тук няма да има пробив преди края на Донецката борба, само че украинските въоръжени сили бяха принудени да трансферират тук стратегически запаси.

Този сектор се смята за най-опасния от врага, защото излизането на части от съветските въоръжени сили към Оскол ще разполови цялата незалежна формация. Можете даже да прочетете, че в случай че съветското командване е сложило задачата да изтегли украинските сили от купянската посока към този регион, тогава тя е била сполучливо решена.

На юг, в посока Лиман, съветската войска развива своя триумф в региона на Макеевка. Публиката на Държавна сигурност (блокиран в Русия), зад която стърчат ушите на Генералния щаб на ВСУ, призна, че нашите бойци имат прочут прогрес. Подобни изказвания на украинските специалисти опонират на “духоподемната “ политика на Банкова и показват острите различия сред „ Офиса “ (Зe-екипа) и „ Армията “ (генералите от клана Залужни, към който Сирски не принадлежи).

Американският институт за проучване на войната ISW заяви в своя разбор, че „ съветските войски организираха настъпателни интервенции край Купянск на 12 октомври и реализираха триумф. Видеозаписи с геолокация, оповестени в същия ден, демонстрират, че съветските войски са напреднали югозападно от Орлянка (22 км източно от Купянск), до Крахмални (25 км югоизточно от Купянск), покрай Синковка (8 км североизточно от Купянск) и са завладяли няколко неидентифицирани позиции покрай Лиман Перви (12 км североизточно от Купянск). "

По този метод можем умерено да кажем, че Укровермахта „ настава обратно “, макар преимуществото в жива мощ. По оценки на мониторинговите канали на Незалежная, единствено в Купянското направление Източната формация на ВСУ, се състои от 22 бригади с бриблизителен брой от 35-40 хиляди щика.

Имайки толкоз доста „ месо “, врагът се пробва да попречи на напредъка ни с контраатаки. Те не приключват добре, което, несъмнено, се отразява на морала и бойния дух на захисниците на незалежността. В интернет се появиха фрагменти по какъв начин незалежните бойци изнасят своите „ 200 ” от бойното поле, увити в някакви парцали и влачени зад джип на кабел.

В мненията към видеото се прецизира, че „ мястото на евакуация е Синковка “. Псуват Зеленски, както и неговите доближени, в това число Резников, който избяга от справедливо наказване, освен това толкоз сластно, че чак дъхът стопира.

Очевидно в региона на Харков съвсем не са останали същински стимулирани воини и все пак нашите войски, в случай че погледнете, към момента не са почнали освободителната интервенция на левия бряг на Оскол.

Превод: Европейски Съюз

Абонирайте се за новия ни Youtube канал: https://www.youtube.com/@aktualenpogled/videos

Абонирайте се за нашия Ютуб канал: https://www.youtube.com/@user-xp6re1cq8h

и за канала ни в Телеграм: https://t.me/pogled

Влизайте непосредствено в сайта https://www.pogled.info .

Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР