Генералният секретар на ЦК на ККП и председател на КНР

...
Генералният секретар на ЦК на ККП и председател на КНР
Коментари Харесай

Лидерите на Китай и Виетнам се срещнаха в Ханой

Генералният секретар на Централен комитет на ККП и ръководител на КНР Си Дзинпин и генералният секретар на Централен комитет на Виетнамската комунистическата партия Нгуен Фу Чонг през днешния ден организираха диалози в Ханой.

Китайският водач изрази убеденост, че под управлението на Централен комитет на ВКП Виетнам ще извърши сполучливо плана си за развиване и ще постави солидна основа за осъществяване на задачите си до стогодишнината от основаването на партията и на страната.

„ Китай постоянно гледа на връзките си с Виетнам в стратегическа и дълготрайна вероятност и ги слага на предпочитано място в дипломацията със съседите си. Готов съм да нареждаме още веднъж с другаря Нгуен Фу Чонг връзките сред двете страни и да изградим китайско-виетнамската общественост на споделена орис със стратегическо значение “, съобщи Си Дзинпин.

„ Отношенията сред Китай и Виетнам сигурно ще навлязат в нова фаза на основата на политическо взаимно доверие, съдействие в региона на сигурността и стопанската система, здрава социална воля, съгласуваност в разнообразни аспекти и сполучлив надзор и разрешаване на разликите. Социалистическите каузи на двете страни ще се развиват сполучливо, с цел да допринесат за стабилността, развиването и просперитета на района и на целия свят “, подчерта китайският водач.
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР