Генералният секретар на Съвета на Европа Турбьорн Ягланд заяви в

...
Генералният секретар на Съвета на Европа Турбьорн Ягланд заяви в
Коментари Харесай

Турбьорн Ягланд: Истанбулската конвенция трябва да се приеме

Генералният секретар на Съвета на Европа Турбьорн Ягланд съобщи в Загреб във връзка на Международния ден на дамите, 8 март, че са реализирани значими цели в региона на битката против насилието по отношение на дами, само че е нужен по-голям прогрес.

``
реклама

В тази връзка той похвали Хърватия за ратификацията на Конвенцията на Съвета на Европа за предварителна защита и битка с насилието над дами и домашното принуждение (Истанбулската конвенция), заяви Хина, представена от Българска телеграфна агенция.
" Истанбулската спогодба изисква криминализиране и законови наказания против разнообразни форми на принуждение против дами, в това число домашно принуждение, гонене, полов тормоз и психическо принуждение ", сподели Ягланд, само че означи, че макар напредъка към момента има проблеми във връзка с ратификацията от някои страни.

" В някои случаи като България ратификацията беше блокирана поради опасения и недоразумения към термина " джендър ". Аз имам вяра обаче, че такива недоразумения могат да бъдат изяснени, в случай че съответно бъде предоставена вярна информация и има политическа воля за това, да вземем за пример в Хърватия, която ратифицира Истанбулската спогодба през юни предходната година ", сподели Ягланд.

Той напомни, че Азербайджан и Русия към момента не са подписали конвенцията, а 11 страни-членки на Съвета на Европа са я подписали, само че не са я утвърдили - Армения, България, Чешката република, Латвия, Лихтенщайн, Литва, Унгария, Молдова, Словакия, Украйна и Англия.

" Ние би трябвало да продължим да се борим за ратификацията от всички страни-членки на Съвета на Европа, тъй като не може дамите и девойките да бъдат лишени от тяхното най-основно човешко право: живот без принуждение ", съобщи Ягланд и прикани всички страни от Съвета на Европа да ратифицират конвенцията без закъснение.

ВЪВ ВРЪЗКА С ИЗГОТВЕНИЯ ОТ ГЕРБ ЗАКОН ЗА ЦЕНЗУРА НА МЕДИИТЕ В ИНТЕРНЕТСПИРАМЕ ВЪЗМОЖНОСТТА ЗА ПИСАНЕ НА КОМЕНТАРИ БЕЗ АВТОР В САЙТА!

ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА, МОЛЯ, РЕГИСТРИРАЙТЕ съдебна експертиза ЗА СЕКУНДИ ТУК - https://petel.bg/registration.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР