Генералният секретар на Съвета на Европа Мария Пейчинович-Бурич призова страните

...
Генералният секретар на Съвета на Европа Мария Пейчинович-Бурич призова страните
Коментари Харесай

Съветът на Европа призова страните членки да не отстъпват от демокрацията

Генералният секретар на Съвета на Европа Мария Пейчинович-Бурич прикани страните членки “да не отстъпват от демокрацията ", съобщи ДПА, представена от Българска телеграфна агенция.

В годишния си отчет, който беше оповестен през днешния ден, Бурич съобщи, че стандартите на Съвета на Европа би трябвало да се ползват във всеки аспект от живота на европейците.

Бурич разяснява съветската " брутална, противозаконна и продължаваща експанзия против Украйна “, като акцентира, че дейностите на Москва са предизвикали извънредно огромно страдалчество и гибелта на хиляди хора, милиони украинци са били принудени да изоставен страната си, има доста ужасяващи разкази за измъчвания, изнасилвания и загуби.

" Жадуваме за завръщане към мира - дълготраен мир, учреден на справедливостта ", декларира Бурич в отчета си.

Текстът слага акцент върху " новите закони и злоупотребата със съществуващите за ограничение на гражданското общество “.

Публични демонстрации погрешно са класифицирани като рискови, а против стачкуващи се употребява несъразмерна мощ, написа Бурич. Освен това неправителствените организации се сблъскват с от ден на ден финансови ограничавания и бюрократични спънки.

В отчета се установи и увеличение на насилието против публицисти.

Друг проблем е поляризираната политическа среда, в която продължава да се популяризира тирада на омразата. Тя постоянно е ориентирана против дамите и редица малцинства и уязвими групи, се споделя още в отчета.

Държавните и държавните ръководители на 47-членния съвет ще проведат четвъртата си среща на върха на 16 и 17 май.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР