Генералният секретар на ООН поднови призива си за прекратяване на

...
Генералният секретар на ООН поднови призива си за прекратяване на
Коментари Харесай

Антониу Гутериш: Конфликтът в Украйна доведе до триизмерна глобална криза

Генералният секретар на Организация на обединените нации възобнови апела си за преустановяване на насилието

На 100-ия ден от съветската инвазия в Украйна генералният секретар на Организация на обединените нации Антониу Гутериш в изказване възобнови апела си за преустановяване на насилието.

„ Подновявам апела си за неотложно прекъсване на насилието, за безконтролен филантропичен достъп до всички нуждаещи се, за безвредна евакуация на цивилни, хванати в клопката бойните дейности, за незабавна отбрана на цивилните и ценене на правата на индивида в сходство с интернационалните правила “, акцентира Гутериш, представен от БГНЕС.

Той посочи, че спорът към този момент е умъртвил хиляди хора, разселил е милиони други, войната е „ довела до неприемливи нарушавания на правата на индивида и е разпалила триизмерна световна рецесия – хранителна, енергийна и финансова – която е най-разрушителна за уязвимите хора, страни и стопански системи “.

Гутериш посочи, че Организация на обединените нации е "отдадена на филантропичните старания ", само че в последна сметка ще са нужни договаряния и разговор за разрешаване на спора.

„ Колкото по-скоро страните се ангажират с добросъвестни дипломатически старания за преустановяване на тази война, толкоз по-добре в името на Украйна, Русия и света “, сподели той.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР