Генералният секретар на ООН Антониу Гутериш смята, че светът се

...
Генералният секретар на ООН Антониу Гутериш смята, че светът се
Коментари Харесай

ООН иска план за глобална ваксинация

Генералният секретар на Организация на обединените нации Антониу Гутериш счита, че светът се нуждае от общ проект за световна имунизация. Той съобщи това във видеосъобщение на юбилейната среща на високо ниво в чест на 60-годишнината от Движението на необвързаните в сръбската столица Белград.
"Отдавна се пробвам да прокарам проект за световна имунизация, ние в действителност желаеме всички страни по света да имат високо равнище на имунизация. Трябва да решим казуса с отклоняването от отговорностите на други страни, това ще опрости обстановката ", съобщи генералният секретар на Организация на обединените нации.
Белград е хазаин на юбилейна среща на Движението на необвързаните със 105 страни по света, както и с представители на 11 интернационалните организации. Общо във форума ще вземат участие 555 участници, а над 6 000 души вземат участие в организирането на събитието.
Движението на необвързаните е интернационална организация, сплотяваща страни, чиято външна политика се основава на отвод от присъединяване във военно-политически блокове и спокойно битие на народите съгласно правилата на самостоятелност и тъждество. Движението е учредено на 1 септември 1961 година, когато първата конференция на държавни и държавни ръководители на 25 необвързани страни бе открита в Белград.
В момента Движението на необвързаните сплотява 120 страни, а 17 страни и 10 интернационалните организации имат статут на наблюдаващи в него.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР