Генералният секретар на ООН Антониу Гутериш предупреди, че рискът от

...
Генералният секретар на ООН Антониу Гутериш предупреди, че рискът от
Коментари Харесай

Гутериш: Всяко нападение срещу ядрена централа е самоубийствено, надявам се атаките да спрат

Генералният секретар на Организация на обединените нации Антониу Гутериш предизвести, че рискът от нуклеарна борба се е завърнал и че всякакво нахлуване против атомна централа е " самоубийствено ".

Той прикани страните, притежаващи нуклеарно оръжие, да поемат ангажимент да не го употребяват първи.

Гутериш сподели това по отношение на обстрела на Запорожката АЕЦ, за което Русия и Украйна се упрекват взаимно.

" Ние се връщаме обратно във връзка с разоръжаването. Сега имаме 13 000 атомни бомби в света и виждаме големи вложения в модернизиране на нуклеарни арсенали, тъй че това е моментът да кажем " спрете ". Милиардите, които се употребяват за конкуренция във въоръжаването, би трябвало да отидат за битка с изменението на климата, с бедността, за облекчаване на потребностите на интернационалната общественост ", съобщи генералният секретар на Организация на обединените нации Гутериш по време на конференция в Токио, откакто в събота участва на паметна гала във връзка 77-ата годишнина от първата атомна бомбардировка в света.

" Всяко нахлуване против нуклеарна централа е самоубийствено и се надявам тези офанзиви да спрат и Международната организация по атомна сила да получи достъп до централата ", съобщи генералният секретар на Организация на обединените нации.

Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР