Генералният секретар на ООН Антониу Гутериш откри общополитическите дебати на

...
Генералният секретар на ООН Антониу Гутериш откри общополитическите дебати на
Коментари Харесай

Гутериш иска политическо решение за кризата с Пхенян

Генералният секретар на Организация на обединените нации Антониу Гутериш откри общополитическите диспути на годишната сесия на Общото заседание на Организация на обединените нации. Пред водачите на 130 страни Гутериш пледира за един свят без нуклеарни оръжия и сподели, че решението на севернокорейската рецесия би трябвало да е политическо.

Гутериш осъди нуклеарните тествания на Пхенян и прикани всички членове на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации да съблюдават резолюциите против Северна Корея, заяви ДПА.

Генералният секретар на Организация на обединените нации сподели, че единствено единството в Съвета за сигурност на Организация на обединените нации може да докара до понижаване напрежението на Корейския полуостров и да сътвори опция за дипломатически разговор с режима на Ким Чен-ун.

През последните месеци напрежението на Корейския полуостров доближи до алено. Организация на обединените нации остро осъди ракетните и нуклеарни опити на Пхенян, само че все пак севернокорейските въоръжени сили не престават с провокациите.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР