Генералният секретар на ООН Антониу Гутериш Антониу Гутериш е португалски

...
Генералният секретар на ООН Антониу Гутериш Антониу Гутериш е португалски
Коментари Харесай

Генералният секретар на ООН Антониу Гутериш: Светът не е готов за нова пандемия

Генералният секретар на Организация на обединените нации Антониу Гутериш  Антониу Гутериш Антониу Гутериш е португалски политик. Гутериш е роден в Лисабон на 30 април 1949 година в религиозно сподели, че светът не е подготвен да посрещне възможна нова пандемия, заяви ДПА, представена от Българска телеграфна агенция.
Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 32892
" Нужно е да създадем повече ", сподели генералният секретар на Организация на обединените нации в навечерието на Световния ден на подготвеност за епидемии, който се отбелязва на 27 декември. " Трябва да се откажем от моралната и здравна злополука на богатите страни, които натрупат и управляват пандемични здравни доставки, и да подсигуряваме, че всеки има достъп до диагностика, лекуване и ваксини ", сподели Гутериш по отношение на уроците от пандемията от СOVID-19.

По самодейност на ръководителя на Европейския съвет Шарл Мишел  Шарл Мишел Шарл Мишел – белгийски политик и министър председател на страната. Шарл Мишел е роден на 21 декември 1975 година в в Световната здравна организация (СЗО) към този момент са в ход договаряния за световен контракт за пандемиите, който да усъвършенства регулацията и да приготви страните за бъдещи пандемии.

Предвижда се договорът на бъде признат на международен здравен конгрес, плануван за 27 май-1 юни 2024 година, само че текстът на плана в размер от тридесет страници към момента е противоречив. Той предлага регулация за бързината, с която се споделя информацията за новите патогени, кой създава и по какъв начин се популяризират имунизациите и медикаментите. Дори и да бъде утвърден на среща на Световната здравна организация, договорът би могъл да влезе в действие, в случай че задоволително страни го ратифицират, и ще бъде годен само за тях.

Някои богати страни подлагат на критика предлагането от тях да се изисква да споделят детайлности за финансирането на проучвания и това, че от фармацевтичните компании ще се желае да обезпечат бистрота на ценообразуването. Проектът планува производителите да се отхвърлят от правата върху интелектуалната благосъстоятелност за медикаментите при положение на нова пандемия и да предават част от продукцията си на СЗО за разпространяване.

В Германия бяха импортирани стотици тъжби против контракта във Федералния парламентарен съд. Една от тях бе отхвърлена през септември като неприемлива.

 

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР