Генералният секретар на ООН Антониу Гутериш Антониу Гутериш е португалски

...
Генералният секретар на ООН Антониу Гутериш Антониу Гутериш е португалски
Коментари Харесай

Гутериш отстрани свой пратеник заради твърдения за сексуален тормоз

Генералният секретар на Организация на обединените нации Антониу Гутериш  Антониу Гутериш Антониу Гутериш е португалски политик. Гутериш е роден в Лисабон на 30 април 1949 година в религиозно съобщи, че краткотрайно е отстранил от служба новия си делегат по софтуерните въпроси Фабрисио Хохшилд поради изказвания, че е упражнявал полов тормоз, съобщи Асошиейтед прес.

Гутериш сподели на конференция, че изказванията по адрес на Хохшилд се проверяват от Организация на обединените нации, съобщи Българска телеграфна агенция.

Според чиновници на Организация на обединените нации, поискали анонимност, недоволства са подали три дами, работили с Хохшилд, до момента в който той е изпълнявал разнообразни функционалности в Организация на обединените нации, най-скорошната от които е работата му по организирането на церемониите по случай 75-ата годишнина на Организация на обединените нации.

"Надявам се, че следствието ще завърши в най-кратък период. Гарантирам, че няма и, от моя страна, в никакъв случай няма да има приемливост във връзка с половия тормоз и на всевъзможен различен тип тормоз ", посочи Гутериш.

Генералният секретар на Организация на обединените нации означи, че е научил за изказванията по адрес на чилиеца Хохшилд във вторник, четири дни откакто дългогодишният чиновник на Организация на обединените нации бе назначен за специфичен делегат по софтуерните въпроси.

Хохшилд сподели, че е схванал за изказванията в сряда и че "изцяло ще сътрудничи " на следствието.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР