Генералният секретар на ООН Антонио Гутериш пристигна на Бахамските острови,

...
Генералният секретар на ООН Антонио Гутериш пристигна на Бахамските острови,
Коментари Харесай

Гутериш пристигна на Бахамите, жертвите на Дориан“ вече са 43

Генералният секретар на Организация на обединените нации Антонио Гутериш дойде на Бахамските острови, с цел да се запознае на място с разрушителните последствия от урагана " Дориан " и да изрази своята взаимност с локалното население.

Гутериш заяви за това в профила си в Туитър.

" Пристигнах на Бахамите, за да изразя своята взаимност с бахамския народ след опустошенията, породени от урагана " Дориан ", и да дискутираме методите за продължение на поддръжката за хората. Организация на обединените нации е дружно с вас. " - написа Гутериш.

I’ve come to the Bahamas to express my solidarity with the Bahamian people after the onslaught of #HurricaneDorian, and to discuss ways we can continue supporting them.

The UN is right by your side. pic.twitter.com/wcL58fu40S
— António Guterres (@antonioguterres) September 13, 2019
Междувременно осведомителните организации предадоха, че жертвите от урагана на Бахамите към този момент са 43.

В началото на седмицата аероплан на УНИЦЕФ дойде на архипелага с 1.5 тона филантропична помощ. Служителите на организацията, които съумяха да доближат до най-пострадалия от стихията регион. Абако, оповестиха за огромни опустошения. По думите им, към залива Марш " учебни заведения и лечебни заведения са изравнени със земята , разрушени са домове и пътища, коли и лодки висят от дърветата ".

" Дориан ", който връхлетя островите на 2 септември, е най-мощният, който в миналото е застигал Бахамите.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР