Генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг заяви във вторник, че

...
Генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг заяви във вторник, че
Коментари Харесай

Столтенберг скръцна със зъби, какво получи Путин

Генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг съобщи във вторник, че съветският президент Владимир Путин е сбъркал, когато е решил да нападна Украйна, като назова последната година основна за световната сигурност.

Путин искаше по-малко НАТО, само че получи повече НАТО ", сподели Столтенберг по време на представянето на годишния отчет на алианса, съобщи БНР, цитирайки Ройтерс. Той означи, че границата на Алианса с Русия ще се удвои, когато Финландия и Швеция се причислят към НАТО.
-->
Наричайки Москва " най-значимата опасност " за световната сигурност наред с тероризма, генералният секретар акцентира, че НАТО " е бил квалифициран ", когато съветските танкове са навлезели в Украйна.

Столтенберг добави, че НАТО " е видял признаци ", че Русия е поискала доставки на смъртоносни оръжия от Китай, като в същото време означи, че Пекин оспорва " ползите, сигурността и полезностите " на Алианса.

Според Столтенберг, седем от 30-те съдружници са изпълнили задачата на НАТО за военни разноски през 2022 година, което обаче е една страна по-малко, в сравнение с през 2021 година тъкмо преди нашествието на Русия в Украйна.

Той означи пред кореспонденти на конференция в централата на НАТО в Брюксел, че в началото алиансът е очаквал още две страни да реализират задачата.

" Но защото Брутният вътрешен продукт се е нараснал повече от предстоящото за няколко съдружници, двама от тях, които чакахме да имат военни разноски, равняващи се на 2% от техния Брутният вътрешен продукт, в този момент са малко под 2 на то, сподели той.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР