Генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг заяви, че решението на

...
Генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг заяви, че решението на
Коментари Харесай

Столтенберг: Поведението на Русия не спомага за диалога

Генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг съобщи, че решението на Русия да закрие представителството на Алианса в Москва не спомага нито за разговора, нито взаимното схващане, заяви VoA.

" Отношенията сред НАТО и Русия в действителност в този момент са на най-ниското равнище измежду края на Студената война, само че за нас това не е мотив срещу разговора. Ние твърдо имаме вяра, че разговорът е значим точно във времена, когато напрежението е високо и всичко е комплицирано. " - акцентира Столтенберг в свое изказване пред публицисти в Брюксел.

То беше направено в отговор на решението на Русия да приключи работата на своето посланичество в НАТО и да затвори офиса на Алианса в Москва в отговор на това, че беше отнета акредитацията на 8 чиновници на съветското посланичество към НАТО в Брюксел поради шпионаж.

Столтенберг отбрани решението на ръководената от него организация отнемане на осмината съветски представители от акредитация, като подсети, че то е взето въз основа на разследваща информация: представителите на Москва са чиновници на съветските спецслужби.

По-рано в известие на Алианса се посочваше, че съгласно наличните данни, те са правили враждебна активност, в това число убийства и шпионаж.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР