Генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг се срещна в кулоарите

...
Генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг се срещна в кулоарите
Коментари Харесай

Русия продължава да не отразява призивите на НАТО да спазва договора за ракетите

Генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг се срещна в коридорите на Мюнхенската конференция за сигурността с съветския външен министър Сергей Лавров.

Столтенберг е декларирал, че двамата са разискали Договора за ликвидирането на ракетите със междинен и дребен обхват, Украйна и Афганистан, като не е имало нова подготвеност от страна на Москва да се върне към спазването на контракта от 1987 година
 Путин: Европейците не желаят ракети на Съединени американски щати, само че не смеят да възразят
Путин: Европейците не желаят ракети на Съединени американски щати, само че не смеят да възразят

Европейски Съюз е по обвързващ от Съюз на съветските социалистически републики в миналото, " в света просто няма изцяло самостоятелни страни "

" Нямаше нови сигнали от съветската страна ", уточни шефът на НАТО, допълвайки: " Продължавам да ги приканвам да се завърнат към спазването на контракта . "

Той добавил, че " подчертах, че е налице прозорец от благоприятни условия, тъй като процесът по отдръпването ще отнеме шест месеца и през това време Русия, несъмнено, има опция да се завърне към спазването му ".

По думите на Столтенберг, разследваща информация от няколко съдружници в НАТО, освен от Съединени американски щати, показвала, че Русия е в нарушаване на контракта за ракетите.
 Русия реагира с
Русия реагира с " военно-технически средства " на излизането на Съединени американски щати от контракта за ракетите

" Ние не се стремим към конкуренция във въоръжаването "

" Няма нови американски ракети в Европа ", увери той, допълвайки: " Има нови съветски ракети, способни да носят нуклеарни бойни глави . "

" Няма подозрение, че Русия нарушава контракта ", отсече шефът на НАТО.

Той сподели също, че няма потребност съдружниците от НАТО да отвръщат с огледални дейности на Русия и да разполагат още веднъж ракети със междинен обхват в Европа.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР