Генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг призова за повече гъвкавост

...
Генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг призова за повече гъвкавост
Коментари Харесай

Столтенберг иска повече гъвкавост на преговорите за името на Македония


Генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг прикани за повече еластичност в разногласието за името на Македония.

„ През 2008 година на срещата на върха в Букурещ взехме решение да поканим Македония в НАТО, незабавно откакто бъде решен разногласието за името по взаимно допустим метод. Досега не беше допустимо постигането на решение. Надявам се, че актуалните начинания ще доведат до такова решение. Новото държавно управление в Скопие показва подготвеност за еластичност “, сподели той и приканва за еластичност.

БГНЕС напомня, че след срещата сред министър председателите Зоран Заев и Алексис Ципрас в Давос от предишния месец, договарянията сред двете страни за разрешаване на разногласието за името се водят на равнище външни министри, а не от екипи за договаряния.

Диалогът сред Република Македония и Гърция бе възобновен на 12 декември предходната година в Брюксел, когато се състоя и първата среща с посредничеството на Нимиц сред ръководителите на екипите за договаряния - Васко Наумовски и Адамантиос.

В края на януари Матю Нимиц посети Атина и Скопие, където бе признат от всички държавни ръководители на двете страни. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР