Генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг призова страните членки на

...
Генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг призова страните членки на
Коментари Харесай

НАТО: Атаките на Украйна над военни цели в Русия са напълно легитимни

Генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг прикани страните членки на алианса да доставят още оръжия на Украйна, съобщи ДПА.

" Призовавам съдружниците да създадат повече. Изцяло в полза на нашата сигурност е да създадем по този начин, че Украйна да победи, а съветският президент Владимир Путин да не завоюва ", сподели Столтенберг в изявление за ДПА, съобщи Вести.

Столтенберг чака навреме присъединение на Швеция и Финландия към НАТО

Според него е още по-важно Украйна да получи задоволително муниции за към този момент наличните системи. По думите му потребността от муниции и аварийни елементи " е голяма ".

" Може да звучи парадоксално, само че военната поддръжка за Украйна е най-бързият път към мира ", съобщи той.

" Знаем, че множеството войни завършват на масата за договаряния – евентуално и с тази война ще стане по този начин, само че знаем, че това, което Украйна може да реализира при тези договаряния, е неразривно обвързвано с военната обстановка ", сподели Столтенберг.

Генералният секретар на НАТО даде да се разбере, че счита украинските офанзиви в последно време против военни цели в Русия за изцяло законни.

" Всяка страна има правото да се пази – също и Украйна ", съобщи той, като изясни, че украинските набези би трябвало да се преглеждат в подтекст. Това по думите му включва масираните съветски удари по гражданската инфраструктура, целящи да оставят украинците без вода, ток и отопление през зимата.

По въпроса дали съгласно него е добре да бъдат доставени ракети със междинен обхват на Украйна, Столтенберг сподели, че продължава " разговорът сред съдружниците и с Украйна за съответни системи ".

Той уточни, че страните от НАТО към този момент са доставяли на Украйна оръжейни системи с огромен обхват, да вземем за пример ракетни установки " Хаймарс " и далекобойна артилерия. Доставят се също по този начин дронове и бронирана техника, съобщи Столтенберг.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР