Генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг предупреди, че Западът трябва

...
Генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг предупреди, че Западът трябва
Коментари Харесай

Столтенберг предупреди, че войната в Украйна може да продължи години

Генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг предизвести, че Западът би трябвало да бъде подготвен, че спорът в Украйна ще продължи с години. Според него войната коства доста, само че няма по-висока цена от тази Москва да реализира задачите си. Междувременно от съветското министерство на защитата оповестяват за сериозен прогрес при офанзивата си в Донецка област.

Москва заяви за сериозен прогрес при офанзивата си в Северодонецк. Говорителят на съветското министерство на защитата Игор Конашенков съобщи, че украински офицери и генерали са били убити в Днепропетровска област.

С ракети " Искендер " беше изумен и цех за ремонт на танкове в Харков.

" Офанзивата в Северодонецк се развива по проект. Частите на Луганската национална република, подкрепени от силите на Руската федерация, са освободили Метьолкине. Все повече украински бойци се отхвърлят от водене на сражения. Те нямат нито сили, нито военна мощност. 57-ма меганизирана бригада смъкна оръжията и напусна позициите си в Лисичанск ", съобщи Игор Конашенков, представител на съветското министерство на защитата.

Съобщава се, че в региона на Николаев за унищожени огромни количества гаубици и военни транспортни средства, доставени на Украйна от западни страни преди дни. От съветското външно министерство разпростаниха през днешния ден коментар на Сергей Лавров по отношение на предоставените от Съединените щати оръжия на Украйна.

" Съединените щати се пробват да реализират това, което от дълго време са дали като поръчка: желаят Русия да си знае мястото. Смятат, че нямаме право да мнение по интернационалните въпроси, желаят Русия да се преценява с разпоредбите, наложени от Съединените щати. Но е пределно ясно, че няма да реализират триумф ", съобщи Сергей Лавров, външен министър на Русия.

Володимир Зеленски посети за първи път южния фронт в страната. След обиколката си в Николаев, където видя тежките провали в града и беседва с военни и лекари, президентът беше и в Одеса. От началото на военните дейности, градът е подложен на периодически обстрел. Зеленски организира съвещание с представители на локалната власт, на което бяха разисквани дейности за защитата на района и методите за образуване на кулоар за експорт на зърно. Ако Русия успее да овладее Николаев и Одеса ще лиши Украйна от излаза на Черно море, изясняват специалисти.

" Няма да дадем юга на никого. Ще си възвърнем всички завладяни територии по море и суша. Срещнах се с военните ни в Николаев и Одеса. Загубите там са чувствителни. Разрушенията са големи - къщи, инфраструктура. Ситуацията е тежка ", съобщи Володимир Зеленски, президент на Украйна

Генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг съобщи, че поддръжката за Украйна би трябвало да продължи. Според него, конгликтът може да продължи години, а помощта би трябвало да бъде освен военна, а и обвързвана с увеличаващите се цени на енергоносителите и питателните артикули.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР