Генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг обяви, че Алиансът ще

...
Генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг обяви, че Алиансът ще
Коментари Харесай

НАТО удвоява бойните си групи до Русия, изпраща още войски в България

Генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг разгласи, че Алиансът ще удвои броя на разгърнатите си бойни групи в страни членки наоколо до Русия. Войски ще бъдат изпратени в България, Унгария, Румъния и Словакия.

Очаква се решението за подсилване на силите на източния фланг на Алианса държавните да бъде взето от държавните ръководители на страните от НАТО на утрешната среща на върха.

Столтенберг съобщи и че се чака членовете на военния съюз да се съгласят да дават спомагателна поддръжка на Украйна, в това число съоръжение за киберсигурност . Страната също би трябвало да получи съоръжение за " отбрана против

Той предизвести, че съветската война в Украйна се трансформира в нуклеарна борба сред Москва и Запада , оповестява " Ройтерс ".
 Европейски Съюз към този момент не е политически самостоятелен от НАТО, регистрира Русия Обновена
Европейски Съюз към този момент не е политически самостоятелен от НАТО, регистрира Русия

Изпращането на миротворци в Украйна ще докара до директна борба сред Москва и Алианса

Русия би трябвало да спре тази рискова безотговорна нуклеарна изразителност, безапелационен бе шефът на НАТО. Но дано няма подозрение по отношение на нашата подготвеност да пазиме съдружниците против всяка опасност когато и да е, акцентира той.

Русия би трябвало да разбере, че в никакъв случай не може да завоюва нуклеарна война , отсече Столтенберг. " НАТО не е част от спора... той дава поддръжка на Украйна, само че не е част от спора ", още веднъж посочи той.

Столтенберг съобщи, че НАТО няма да изпраща войски в Украйна. Той уточни, че е извънредно значимо да бъде предоставена поддръжка на Украйна, само че в същото време би трябвало да се предотврати превръщането на спора в пълномащабна война сред НАТО и Русия.
 Украйна: Заявленията от НАТО за неутралитет насърчават Русия
Украйна: Заявленията от НАТО за неутралитет насърчават Русия

Подоляк предлага спомагателни ограничения против съветската гражданска авиация

Всяко потребление на химическо оръжие във войната на Русия против Украйна би имало дълготрайни последствия, предизвести ръководителят на Алианса.

По негови думи всяко потребление на химическо оръжие би трансформирало изцяло естеството на спора, би било жестоко нарушаване на интернационалното право и би имало дълбоки последствия.

НАТО се тревожи, че в Украйна, означи още Столтенберг, добавяйки, че 30-те страни членки ще обсъдят ролята на Пекин във войната, която Москва води против Киев.

Китай даде на Русия политическа поддръжка, в това число посредством разпространяване на откровени неистини и дезинформация, той.

Столтенберг изрази угриженост, че Китай може да даде " материална поддръжка " на Русия.
 НАТО създава нови проекти за въздържане на Русия
НАТО създава нови проекти за въздържане на Русия

Столтенберг: Трябва да пренастроим военната си позиция за нова реалност
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР