Генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг днес е на първото

...
Генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг днес е на първото
Коментари Харесай

Шефът на НАТО е на първото си посещение в Киев от началото на войната

Генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг през днешния ден е на първото си посещаване в Киев от началото на съветската инвазия в Украйна, с цел да показва поддръжка за страната в миг, когато тя се приготвя за контранастъпление, предадоха международните организации.

Столтенберг посети мемориала в чест на убитите в боевете украински бойци и прегледа развалена съветска бойна техника, изложена на централния площад в Киев, след което напусна с автомобил от площада, сподели кореспондент на Ройтерс.

Засега не се оповестява за други обществени прояви по време на визитата на Столтенберг. Източници от НАТО споделиха, че плануваните срещи ще бъдат непокътнати в загадка от съображения за сигурност.

" Генералният секретар на НАТО е в Украйна. Ще разпространим повече информация, колкото е допустимо по-скоро ", сподели чиновник на пакта, изискал да остане неизвестен.

Столтенберг е посещавал Киев преди началото на войната, само че днешното му посещаване е първото по време на спора и цели да подчертае дълготрайните задължения на НАТО към отбраната на независимостта на Украйна, отбелязва Асошиейтед прес.

Инфо: Българска телеграфна агенция

 

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР