Генералният секретар на Християндемократическата партия на Германия обяви, че е

...
Генералният секретар на Християндемократическата партия на Германия обяви, че е
Коментари Харесай

Преговарящите в Германия партии договориха финансовите и данъчни цели

Генералният секретар на Християндемократическата партия на Германия разгласи, че е задоволен, откакто евентуалните съдружни сътрудници се срещнаха в Берлин и съгласуваха финансовите и данъчни цели на новото държавно управление, осведоми ДПА.

" Беше дълга вечер, само че си струваше ", сподели Петер Таубер след следващия кръг договаряния с представители на Свободната демократическа партия и на Зелената партия.

Той добави, че договарящите са постигнали единодушие, че Германия не би трябвало да основава никакъв нов дълг и че налог върху приходите и корпоративна такса, които оказват помощ за покриване на разноските за немското обединяване би трябвало да бъдат анулирани.

В едно от съдружните съглашения също е включен лист с ограничения за данъчни облекчения . Зелената партия изостави политическата си цел за налагане на специфичен налог върху приходите на най-богатите.

Партиите обаче не реализираха съглашение по въпроси , касаещи Европа, разясни Таубер и добави, че представителите ще обсъдят тематиката в четвъртък.

" Това беше доста, доста добра вечер, поради това чакам да се срещна с всички още веднъж в четвъртък ", посочи политикът.

Лидерът на свободните демократи Кристиан Линднер написа в " Туитър ", че предварителното съглашение може да бележи " преломен фискален миг " за Германия.

Междувременно представител на Зелената партия съобщи, че договарящите партии не поддържат концепцията за обособен бюджет за еврозоната.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР