Генералният директор на Роскосмос Дмитрий Рогозин и ръководителите на космическите

...
Генералният директор на Роскосмос Дмитрий Рогозин и ръководителите на космическите
Коментари Харесай

Роскомос, НАСА и още космически ведомства обсъждат изучаването на Луната

Генералният шеф на Роскосмос Дмитрий Рогозин и ръководителите на галактическите ведомства на Съединени американски щати, Европа, Канада и Япония ще обсъдят на 9 юни проучването на Луната с видеоконферентна връзка, съобщи ТАСС.

По молба на ръководителя на НАСА Джим Брайдънстайн в хода на договарянията ще бъде издигнат въпросът за приноса на обособените страни в реализацията на американската лунна стратегия "Артемис " /Артемида/. Участниците ще обсъдят също съдействието в границите на Международната галактическа станция, предава Българска телеграфна агенция.

Белият дом приготвя интернационално съглашение за експлоатиране на ресурсите на Луната

От своя страна Рогозин ще осведоми събеседниците си за тестванията на новите галактически модули за орбиталната станция и работата над новия съветски пилотиран транспортен съд "Орел ".

По-рано НАСА показа главните правила, на които ще се основава интернационалните договорености за асимилиране на Луната. В "Договор Артемис " се планува сключването на двустранни съглашения сред Съединени американски щати и страните-партньорки. Сред изброените правила попадат добивът на запаси от Луната и основаването на зони за сигурност при усвояването й.

Русия създава лична лунна стратегия, която ще започва с изпращането на автоматизирани задачи. След това се възнамеряват пилотирани спускаеми полети на Луната, а в по-далечна вероятност, построяването на Южния й полюс на посещаема съветска база.

НАСА показа главните положения от интернационално съглашение за експлоатиране на ресурсите на Луната
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР