Генералният директор на Ръководство въздушно движение“ Георги Пеев обясни пред

...
Генералният директор на Ръководство въздушно движение“ Георги Пеев обясни пред
Коментари Харесай

Георги Пеев: ”Боинг 737 Макс” може да лети, но без пътници

Генералният шеф на „ Ръководство въздушно придвижване “ Георги Пеев изясни пред bTV, че в авиацията има едно златно предписание – постоянно когато има някакво подозрение, че сигурността може да бъде компроментирана, институциите се задействат и постановат съответните забрани.
Полетите на " Боинг 737 Макс " в Европа са спрени, а възбрана има и за осъществяване на полети от Съединени американски щати до Русия. Георги Пеев отхвърли да разяснява каква може да е повода за злополуките и означи, че избира да изчака финалните изводи.

Пеев означи, че няма цялостна възбрана за хвърчене на тези самолети, те могат да летят, само че без пасажери.

Авиацията е безвредна, тъй като е консервативна. Бъдете спокойни и летете, въздушният превоз е най-безопасният, сподели още Георги Пеев.

„ Без съществени техники няма по какъв начин да се оправим с това интензивно придвижване сега. Аз съм от тези, които с лека носталгия следи това, което се случва”, сподели още той.

Миналата седмица аероплан " Боинг 737 Макс 8 " кацна нощес изключително на Летище София. Той е летял по маршрут Хургада - Амстердам, само че е партерен незабавно, поради възбраната за полети с този модел машини в небето над Европа.

„ Самолетът, който излетя, трябваше да кацне в Холандия. Решението да кацне в София беше, тъй като му оставаше толкоз гориво, че София беше най-безопасното място. Самолетът към момента е на Летище София. Пълна възбрана няма за полети с подобен аероплан, той може да излети от София без пътници”, изясни Пеев.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР