Генералният директор на принадлежащия на Газпром курорт Красная поляна край

...
Генералният директор на принадлежащия на Газпром курорт Красная поляна край
Коментари Харесай

Още един шеф от кръга Газпром си отиде от този свят при странни обстоятелства

Генералният шеф на принадлежащия на " Газпром " курорт " Красная поляна " край Сочи Андрей Круковски е умрял след рухване по туристическата пътека към Ачипсиската цитадела, съобщаваt съветските организации.

" Той обичаше планините и откри покой в тях. Трагедията се случи по пътя към крепостта Ачипсин, вследствие на рухването получи пострадвания, несъвместими с живота ", оповестяват от компанията.

Министърът на естествените запаси на Русия Александър Козлов разказа в телеграм канала си починалия като човек, направил доста за развиването на туризма в Сочи:

" Той направи повече за туристическата промишленост в Сочи, в сравнение с всеки различен. Той трансформира Красная поляна в курорт от международна класа. Всичко тук е обвързвано с Андрей, с неговата сила, със устрема му да прави още по-добро за хората. Такъв ще го запомним вечно: открит, въодушевен, млад, жив - същински ".



Следственият комитет на Русия заяви, че по случая с трагичната крах на Круковски е формирана предварителна инспекция.

Андрей Круковски, който съгласно съветски медии е обичал планината и е бил и добър планинар, е умрял на елементарна туристическа пътека, водеща от покрайнините на курорта, благосъстоятелност на " Газпром " към останките на крепостта. Круковски има зад тила си изкачвания по съществени направления, в т. ч. до Килиманджаро и Елбрус.

Курортът " Красная поляна " е основан от съветския газов колос в границите на подготовката за проведената през 2014 година от Русия Зимна олимпиада.

Шефът на " Красная поляна " е следващият управител на " Газпром ", който намира гибелта си през последните месеци. През април в московския му апартамент беше открит трупът на Владислав Аваев, някогашен вицепрезидент на Газпромбанк, както и труповете на жена му и щерка му. Всички са били убити, а съветската полиция разгласи, че Аваев е прострелял първо жена си и детето си, а по-късно се е самоубил.

Почти по същото време испанската полиция откри в курорта Лорет дел Мар телата на съветския милионер Сергей Протосеня, на брачната половинка му и щерка му. Те наели къща в региона за Великден. По информацията на испанската полиция Протосеня умъртвил с секира и нож жена си и щерка си, а по-късно се обесил. Протосеня беше някогашен зам.-шеф на борда на шефовете на най-голямата компания производител и експортьор на съветски полутечен природен газ Новатек.

Според информация на CNN при започване на тази година са починали още Леонид Шулман, началник на превоза на сдружението " Газпром Инвест " и различен управител на Газпром – Александър Тюлаков, заместник-генерален шеф на Единния разчетен център на компанията. И за двамата като аргументи за гибелта им е посочено самоубийство.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР