Генералният директор на британската финансово-технологична компания Revolut Николай Сторонски, заемащ

...
Генералният директор на британската финансово-технологична компания Revolut Николай Сторонски, заемащ
Коментари Харесай

Основателят на Revolut Николай Сторонски се отказа от руско гражданство

Генералният шеф на английската финансово-технологична компания Revolut Николай Сторонски , заемащ 16-о място в класацията на Forbes за съветските милиардери, се отхвърли от съветско поданство " преди известно време ". Това е съобщил представител на Revolt за английския The Telegraph.

През октомври Украйна наложи наказания по отношение на бащата на Николай Сторонски, който заема поста общоприет шеф на " Газпром промгаз ". През 2015 година Сторонски, дружно с украинеца Влад Яценко, основават компанията Revolut.

Николай Сторонски се е изказал срещу провеждането на " специфичната военна интервенция " в Украйна.

Сторонски в действителност е четвъртият предприемач от топ съветските милиардери от класацията на Forbes, който се отхвърля от съветско поданство след началото на военните дейности в Украйна. По-рано през октомври ИТ вложителят Юрий Милнер се отхвърли съветския си паспорт, напомня " Комерсант ".
 Revolut разгласи, че има половин милион клиенти в България
Revolut разгласи, че има половин милион клиенти в България

Към днешна дата българите са поръчали над 870 хиляди физически и виртуални Revolut карти, с които са създали над 19 милиона разплащания

Юрий Милнер разгласи несъгласието си с дейностите на Москва по отношение на Украйна малко след началото на военните дейности. Фондът на милиардера даде обещание да изпрати за украинските бежанци $100 млн.

През лятото вложителят и фамилията му се отхвърлиха от съветско поданство. Милнер тогава посочи, че е емигрирал от Русия още през 2014 година, след анексирането на Крим.

Други милиардери, живеещи в чужбина, също се отхвърлиха от връзките си с Русия, в това число създателят на Telegram Павел Дуров и създателите на Playrix Игор и Дмитрий Бухман.

Също през лятото Тимур Турлов, създателят на брокера Freedom Holding , смени съветското си поданството си, в противоположен случай, съгласно закона, той не би могъл да получи поданство на Казахстан.

По-късно съветския си паспорт с арменски смени Рубен Варданян . Милиардерът се реалокира в Нагорни Карабах, където му беше препоръчан поста на началник на държавното управление. По думите на предприемача, това за него е било мъчно решение, разбирайки всички опасности. Варданян трансферира активите си в Русия под ръководството на сътрудници и в фамилния фонд.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР