Генералният директор на БНТ Емил Кошлуков oтговори на зададените въпроси

...
Генералният директор на БНТ Емил Кошлуков oтговори на зададените въпроси
Коментари Харесай

Кошлуков отговори на проф. Минеков: Нямате право да се бъркате в БНТ

Генералният шеф на Българска национална телевизия Емил Кошлуков oтговори на заложените въпроси на културния министър в служебното държавно управление, като внесе публично в Министерството на културата отговорите си до него. Припомняме, че предходната седмица проф. Минеков разкритикува Българска национална телевизия и Съвет за електронни медии поради прекъсването на постоянната стратегия на публичната телевизия, с цел да бъде излъчен ексклузивен брифинг на политическа партия ГЕРБ.

Ето и целия отговор на Емил Кошлуков:

УВАЖАЕМИ ГОСПОДИН МИНЕКОВ,

В отговор на Вашия интерес към работата на Българска национална телевизия, адресирам следната информация. Отговорите са подредени съгласно Вашата номерация на въпросите.

1. Програмата на Българска национална телевизия не е прекъсвана.

2. Без подозрение Българска национална телевизия съблюдава Закон за радиото и телевизията. В работата си настоящите ни излъчвания се управляват от правилата за даване на навременна, достоверна, значима и отразяваща разнообразни гледни точки информация.

3. Припомням Ви, че програмата на Българска национална телевизия не е прекъсвана. Решенията за отразяване на политически събития се взимат от съответните публицистични екипи. Съгласно Закон за радиото и телевизията нито УС на Българска национална телевизия, нито който и да е различен, в това число и министър на културата, имат право на интервенция в тяхната работа.

4. Отново Ви напомням, че програмата на Българска национална телевизия не е прекъсвана.

5. Визираното от Вас право на послание е категорично дефинирано в Закон за радиото и телевизията. Българска национална телевизия не е предоставяла това право на политическа партия.

6. Отново Ви напомням, че решенията на публицистичните екипи са самостоятелни и нито УС на Българска национална телевизия, нито министърът на културата имат право да са намесват в тях.

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР