Генералният директор на БНР Светослав Костов не вижда причини да

...
Генералният директор на БНР Светослав Костов не вижда причини да
Коментари Харесай

Светослав Костов няма да подава оставка, не било достойно

Генералният шеф на БНР Светослав Костов не вижда аргументи да подава оставка, макар че прокуратурата през днешния ден публично удостовери, че не е имало никаква причина за прекъсването на сигнала на радиото предишния петък. Оставката, съгласно Костов, нямало да реши една рецесия.
Когато се стигне до напрежение и рецесия, най-лесният метод е да си тръгнеш – дали е най-достойният, не съм уверен, съобщи шефът на радиото в изявление за " 12 + 3 ". За него било значимо в този момент да се възвърне " естествената спокойна конюнктура за работа ".
Костов, също така, твърди, че в никакъв случай няма да допусне политически напън в радиото. Случилото се със Силвия Великова също не било напън извън. Николай Кръстев, който изкара единствено два дни на като шеф на стратегия " Хоризонт ", имал свои визии за програмата. Припомняме, че Кръстев подаде оставка в деня, в който публицисти стачкуваха пред БНР поради свалянето на Великова от ефир. Официалната версия на управлението на радиото е, че той самичък взел това решение. Премиерът Бойко Борисов описа по какъв начин настоял Кръстев да си върви, откакто се обадил на Силвия Великова в деня, в който стана ясно, че е оставена без предаване и без сектор. След позвъняванията на премиера, тя бе върната в предаването " Преди всички ".
Светослав Костов не можа да каже кой действително носи виновност за прекъсването на сигнала на БНР. Ако би трябвало да търсим виновността, може би би трябвало да я търсим някъде по-назад, в хората, които вероятно са доставяли друга техника, хората, които вероятно са работили по техническото създаване. Мисля, че е по-добре да разберем къде е казусът, с цел да бъде решен и с цел да не стават такива неща, е позицията на генералния шеф на БНР.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР