Генералната митническа администрация на Китай обяви в четвъртък, ще позволи

...
Генералната митническа администрация на Китай обяви в четвъртък, ще позволи
Коментари Харесай

Китай разрешава внос на повече селскостопански стоки от САЩ

Генералната митническа администрация на Китай разгласи в четвъртък, ще разреши импорт на повече селскостопански артикули от Съединени американски щати, в това число ечемик, боровинки и люцерново сено, защото има за цел да извърши своите задължения по "Фаза 1 " от двустранното комерсиално съглашение, контрактувано при започване на годината.

Този ход идва на фона на опасенията, че договорката няма да бъде изпълнена заради коронавирусната рецесия. Също по този начин има спекулации, че Китай приканва за предоговаряне на самото съглашението, само че Съединени американски щати не са съгласни.

Тръмп забранил американските пенсионни фондове да влагат в акции на китайски компании

Междувременно Чжан Хуа, заместител общоприет управител на Китай в държавния аграрни колос COFCO International, съобщи, че Пекин евентуално ще стартира да купува американски селскостопански артикули с по-високи темпове.

Въпреки това Чжан Хуа уточни, че към момента има някои "неблагоприятни " условия, които пречат да се форсира покупката на соя от Съединени американски щати. "Китай първо би трябвало да усвои големите си ресурси от соя от май до септември ", съобщи той по време на онлайн индустриална конференция, отбелязва БНР.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР