Генерал Тошево. Обучение за преброители ще се проведе в Генерал

...
Генерал Тошево. Обучение за преброители ще се проведе в Генерал
Коментари Харесай

Обучение за преброители ще се проведе в Генерал Тошево на 30 август

Генерал Тошево. Обучение за преброители ще се организира в Генерал Тошево на 30 август, съобщи кореспондентът на Радио „ Фокус ” – Варна . Общинската преброителна комисия в Генерал Тошево, взаимно с отдел „ Статистически проучвания – Добрич “ провеждат в понеделник от 10.00 часа в залата на първия етаж в постройката на Община Генерал Тошево еднодневно образование за всички лица, утвърдени за преброители, контрольори и запаси в общината за идното броене на популацията и жилищния фонд в България.

Националното броене е най-голямото статистическо проучване. Целта му е да се откри действителния брой на популацията, което обитава на територията на страната, съществени характерности за лицата като икономическа интензивност, здравен статус, обучение, етническа принадлежност и други Обект на преброяването ще бъдат също броят на постройките и жилищата в страната и изискванията на живот, състав на семействата и така нататък Новото при идното броене е във въпросника за жилището. Там са добавени въпроси за възобновимата сила и по какъв начин я употребяват семействата, за енергоспестяваща дограма и енергийна успеваемост на жилищата. Преброителите и контрольорите ще бъдат осведомени със Закона за преброяването, наличието на преброителните карти, метода и времето на работа, правата и отговорностите им. Специално внимание ще бъде обърнато на прецизното съблюдаване на противоепидемичните ограничения и напътствията, които Националният статистически институт е получил от Министерство на здравеопазването за осъществяване на Преброяване 2021.

Още преди образованието на всички участници ще бъдат раздадени обучителни материали, защитни маски за многократна приложимост и дезинфектанти.

Преброяване 2021 ще се организира от 7 септември до 3 октомври на два стадия. Първият стадий - от 7 до 17 септември, ще бъде броене по интернет, а вторият - от 18 септември до 3 октомври, с преброители, които ще посещават семействата в часовете от 8.00 до 20.00 ч. всеки ден, в това число събота и неделя. Актуална информация за подготовката и провеждането на Преброяване 2021е налична на.

Жулиета НИКОЛОВА
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР